Annons

Annons

Hur kan jag charma barnbarnen utan lyxiga prylar?

Dela
(0)

PENGAR. Jag är en mormor med penningbekymmer – och relationsproblem. Jag lever ensam och har en liten pension – men älskar mina barnbarn stort! Deras farmor och farfar har mycket mer pengar och av dem får de dyra fina saker hela tiden. Jag kan aldrig matcha dem! Det känns som att jag hela tiden står i skuggan av dem och att barnbarnen charmas av alla fina sakerna. Hur ska jag klara mig i konkurrensen om mina barnbarn?
Fattig mormor

Tro mig, ett kärleksfullt hjärta är det som vinner i längden! Visst kan barnbarnen bli bländade av dyra presenter – vem blir inte det? Men det som på riktigt betyder något är relationen.
Att jämföra dig med barnbarnens farmor och farfar leder bara till stress och känslor av otillräcklighet. Du behöver inte konkurrera om barnbarnen eller försöka bevisa din kärlek med saker. En kram eller ett nybakat bröd kan betyda lika mycket som en dyr present. I dagens samhälle är det dessutom vanligt att barnen är svältfödda på vuxna som är närvarande, uppriktiga och lyssnar. Fortsätt bara vara dig själv och lita på att barnbarnen uppskattar dig för den du är. Det är inte sakerna som blir till lyckliga barndomsminnen när barnen växer upp – det är de nära relationerna och kärleken.

Annons

Har du en fråga om pengar? Mejla Karin här! 


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…