Annons

Annons

Hur länge ska jag vänta på honom?

Dela
(0)

RELATIONER. Jag är en kvinna på 67 år som i många år träffat en man som varit gift. Han har alltid sagt att han och hans fru inte hade någonting gemensamt, men att han inte ville lämna henne. Han sa att hon var sjuk och skulle dö inom några år. Jag har väntat tålmodigt i alla år och tänkt att den dagen hon dör så kan vi få mer tid tillsammans och vårt förhållande kan bli mer normalt. Så för ett år sedan dog hon och jag fortsatte vänta och tänkte att han behöver tid på sig att komma över detta trots allt. De hade två barn och ett hus som han behövde ta hand om.

Annons

Vi fortsatte träffas som vanligt några gånger i veckan. Men nu vill jag att vi ska ses oftare och planera för att leva tillsammans. När jag tar upp det med honom svarar han undvikande. Jag känner mig så ledsen och det känns jobbigt att jag inte får några svar från honom. Jag vet ju inte vad han tänker och vad han vill? Hur länge ska jag vänta? Vad tror du att han egentligen vill? Ska jag ställa ultimatum att han ska flytta till mig annars blir det slut?

Väntande

Ja, du har väntat tålmodigt och haft förhoppningar och planer på vad som ska hända när din väntan är över. Men har du någon gång tagit upp dessa planer med den här mannen och fått bekräftat att han vill samma sak som du? Att han svarar undvikande kan tyda på att han känner dina förväntningar, men egentligen inte alls vill samma sak. Tidigare har han alltid kunnat gömma sig bakom och skylla på sin fru för att hålla dig på avstånd, men plötsligt går inte det mer. Nu känner han att du förväntar dig att han ska träffa dig mer och även leva tillsammans med dig.

Det är omöjligt för mig att veta vad han vill, det är bara genom att prata ordentligt med honom som du kan få ett svar. Visst kan du ställa ett ultimatum till honom men då måste du också vara beredd på konsekvenserna om han inte vill samma sak som du. Är du beredd att ta dem, eller skulle du kunna tänka dig att ni fortsätter som innan om han inte vill samma sak som du? Du måste ställa dig själv en hel del frågor också utifrån de olika scenarier och val som finns. Ett ordentligt samtal om detta är vad ni båda behöver.

 

Har du en fråga om relationer? Mejla oss här!


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…