Annons

Annons

Hur kan vi hålla fotbojan hemlig?

Dela
(0)

RELATIONER. Jag hoppas att du kan ge mig ett råd. Det är nämligen så att min man är dömd för ett ekonomiskt brott och under en tid ska bära fotboja. Det innebär att han kommer att kunna sköta sitt arbete, men inte kunna göra någonting annat. Vi har två barn som är i mellanstadieåldern och har en massa aktiviteter och dessutom många vänner som vi umgås med. Vi vill helst inte berätta detta för vår omgivning, eftersom det känns väldigt pinsamt och svårt. Dessutom tänkte vi försöka hålla barnen utanför. Men hur ska vi göra för att detta inte ska märkas? Min man brukar ju köra barnen till deras aktiviteter och även ta med deras kompisar och det går ju inte under den här tiden. Vad föreslår du?
Fotboja

Jag förstår att det här krånglar till tillvaron för er. Men om din man hade behövt sitta i fängelse så hade det kanske trots allt varit värre. Nu kan han åtminstone sköta sitt arbete, vilket är en förmån. Jag har faktiskt ingen aning om hur man ska göra för att detta inte ska märkas. Det är nog nästan helt omöjligt och kanske heller inte meningen.
I stället tror jag att din man får stå för vad han har gjort och berätta för de i omgivningen som kommer att beröras och märka detta – framförallt för era barn! Om ni försöker hitta på någonting kommer ni snart att vara inne i en härva av lögner som inte går att trassla sig ur. Det är förstås tråkigt och svårt att behöva berätta för barnen men det kan bli en nyttig lärdom och erfarenhet. Ni får förklara för dem så enkelt som möjligt och deras pappa bör ta på sig ansvaret och berätta att han har gjort fel. Då lär sig barnen att man kan göra fel, ta konsekvenserna och sedan fortsätta med en ny erfarenhet.

Annons
Gilla Hemmets på Facebook

Har du en fråga om relationer? Mejla oss här!


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…