Annons

Annons

Hur kan man älska någon som gjort en illa?

Dela
(0)

RELATIONER Jag undrar hur mitt liv ska bli. Jag har nämligen blivit lurad av min sambo som jag bott ihop med i över tjugo år! Han bedrog mig med en annan kvinna, vilket jag upptäckte trots att han först nekade. När vi träffades flyttade jag in hos honom och hans gamla mamma och han bestämde allt. Han var snäll ibland men jag skulle alltid göra som han sa. Jag fick ta hand om hela hushållet – och hans mor! Nu bor jag ensam i en lägenhet och trivs inte alls. Jag tvingades flytta hit och fick inte ta med mig någonting. Han sa att allt var hans.
Nu skulle jag vilja ha ett bra liv, göra saker jag tycker om och bo där jag trivs. Jag trivdes aldrig i min sambos hus utan kände mig som en piga. Men jag tänker på honom hela tiden trots att han har gjort mig illa och ibland behandlat mig dåligt. Jag älskar honom fortfarande och undrar varför. Hur kan man älska någon som har gjort en illa? Han vill ju inte ha mig. Men han har inte alltid varit på det här sättet och han har fina sidor också.
Tror du att jag kan uppfylla min dröm om att flytta och få ett bra liv till sist?
Olycklig
Du undrar hur man kan älska någon som har gjort en illa och det är många som undrar detsamma. Men kärleken och alla känslor är komplicerade och det är inte så enkelt. Jag uppfattar att dina känslor för din före detta är kluvna och du skriver att han också har fina sidor. Och det är just dessa fina sidor du älskar hos honom och som komplicerar saken. I början blir man kär i allt som är bra, de dåliga sidorna visar sig efter hand. Då är det svårt att bara trolla bort eller stänga av alla de positiva känslor man redan har. Alla människor har självklart både bra och dåliga sidor och när man lever med någon får man lära sig att leva med båda dessa. Men ibland dominerar det dåliga och utvecklas till fysisk och/eller psykisk misshandel och det är då man bör lämna.
Det låter som om din sambo var dominant och bestämde över dig och att du fick anpassa dig till allt han ville. Kan du känna någon glädje i att slippa detta och i stället få rå dig själv och bestämma över ditt eget liv? Det är nu du verkligen kan göra vad du vill och slippa någon annan som styr över dig. Försök att hitta det positiva i det. Skriv en lista på vad du vill och vad du önskar dig, t ex att försöka byta din lägenhet till en där du trivs bättre. Du har alla möjligheter att skapa ett liv som du kan njuta av. Skaffa dig vänner du trivs med och någon hobby du tycker är trevlig. Du kan få det liv du vill ha!

Annons

Vill du också fråga om relationer? Mejla oss!

 


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…