Annons

Annons

Hur förändrar jag mitt liv?

Dela
(0)

RELATIONER. Jag är en kille som haft det jobbigt länge och blivit mobbad. Jag har dåligt självförtroende och har aldrig haft någon riktig kompis. Trots det har jag lyckats ganska bra hittills i livet och har ett jobb som jag trivs med även om jag kan känna mig lite utanför. Ingen är i alla fall taskig så det är skönt. Jag känner att jag mår bra av att jobba och nu har min chef frågat om jag vill flytta till en annan ort och få ett nytt jobb där med mer ansvar. Jag blev glad och känner att jag gärna vill göra det. Det skulle vara skönt att komma bort från det här stället där jag alltid bott och där de flesta ser på mig som en blyg, mesig och misslyckad figur. På det andra stället kan jag få en bra lägenhet, jobbet blir kul och jag känner en kille lite. Han och jag träffades på en kurs för jobbet och han var trevlig mot mig. Han tycker att jag ska flytta men det tycker inte min mamma. Jag bor ensam med henne och hon tror att jag skulle må dåligt och inte klara mig. Hon har alltid varit orolig för mig. Hur ska jag göra? Ska jag lyssna på min mamma eller göra som jag själv vill? Hon har alltid varit snäll mot mig och ställt upp för mig, så jag vill inte göra henne ledsen. Jag vill bara äntligen få chansen till ett nytt liv.
En chans

Annons

Jag förstår absolut att du vill förändra ditt liv när du fått den här chansen. Du har haft det tufft och svårt och fastnat i en roll som du inte trivs i. Då kan det ibland vara bra att flytta och skapa sig helt nya förutsättningar. Det låter fantastiskt att du blivit erbjuden den här möjligheten och det visar också att din chef har förtroende för dig. Grattis! Att du dessutom känner någon på det nya stället är extra bra. Det underlättar för dig och gör att du inte behöver bli helt ensam på det nya stället. Det är tråkigt att din mamma inte kan eller vill uppmuntra dig till den här chansen, men det beror säkert på att hon är orolig. Det är fint av dig att vilja ta hänsyn till henne och att se vad hon har gjort för dig. Men du ska inte ta så mycket hänsyn att du missar positiva möjligheter i ditt eget liv. Självklart blir det här en stor förändring för er båda och din mamma kommer säkert att känna sig lite ensam till en början. Men det är en naturlig del av att vara förälder. Barnen växer upp och behöver få skapa sina egna liv. Du och din mamma kan ha mycket kontakt via telefon och ni kan hälsa på varandra. Ni kommer alltid att ha varandra även om ni inte alltid bor nära. Jag tycker absolut att du ska ta den här chansen och det tycker säkert din mamma också innerst inne. Hon kommer att må bra när hon ser att allt blir bra för dig. Lycka till!

Har du en fråga om relationer? Mejla oss här!


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…