Annons

Annons

Hur får jag min man att sluta sura?

Dela
(0)

RELATIONER. Min man har blivit så sur sedan han pensionerades. Ändå har han jobbat längre än man brukar och har nyss fyllt 70 år. Han har haft ett eget företag som han har sålt. Han har alltid tjänat bra så jag har varit hemma och tagit hand om våra barn och hemmet. Lite gammalmodigt kanske, men jag har trivts bra och satt en ära i att sköta allt perfekt och laga god och bra mat och sköta hushållskassan. Jag fortsätter som förut med allt men det är tråkigt att se min man så sur och butter. Han verkar leta efter saker att klaga på och följer mig i hasorna nästan hela tiden och frågar vad jag gör och varför jag gör si eller så. Hur ska jag få honom att sluta tjura och hitta på någonting meningsfullt och låta mig sköta mitt?
Surgubbe

Annons
Gilla Hemmets på Facebook

Jag tror att din mans missnöje beror på att han genomgår en kris efter sin pensionering. Ni har haft olika roller och båda har skött sitt och känt sig nöjda med det. Plötsligt är din mans roll helt förändrad och han tappar fotfästet och vet inte hur han ska hitta rätt igen.
Försök stötta honom i stället för att bli irriterad. Tillsammans kan ni hitta uppgifter som han kan göra och han kan överta något av det du haft så att ni delar på det som finns att göra. Ni kan också försöka hitta nya saker till honom som han finner roliga och meningsfulla så att han inte känner sig så utanför. Gör något trevligt tillsammans som ni båda tycker om.
Det är en stor förändring att pensioneras och kan bli en riktig kris för en del. Då behöver man stöd och förståelse från omgivningen och tid på sig att känna att tillvaron blir meningsfull igen.

Har du en fråga om relationer? Mejla oss här! 


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…