Annons

Annons

Hur får jag julstädningen att gå som en dans?

Dela
(0)

Vi frågade Marina Nilsson, städproffs och kvinnan bakom glamourstädningsshopen Renlyx.se.

Hur är det, Marina, gillar du verkligen att städa?

– Jag brukar säga att jag fick en ”städstörning” när jag var mammaledig med min son Leonard för sex år sedan, och sedan dess har jag varit svag för framförallt ”fin-städningen” hemma, den där sista lilla finishen med polish och spray och olika slags vårdande kurer för exempelvis skinn- och trämöbler. Det är mysfaktor för mig, och den stora anledningen till att jag startade min egen shop – att ta lite glamourstädning till Sverige.

Annons

Har du julstädat än?

– Nej och jag brukar heller inte göra det särskilt ambitiöst. Jag fokuserar mer på blommor, pynt och min hemkokta citronkola. I år kommer vi dessutom att renovera ett badrum, så en storstädning görs först efter att den är klar. Fram till dess tror jag på juldofternas magiska förmåga att ändå skapa stämning och trivsel! Apelsiner som broderats med kryddnejlikor, hyacinter i kruka, en skvätt glögg på sparlåga, sen är du hemma!

Det är kvällen före första advent  och jag har inte städat än. Ditt bästa snabbtips?

– Beväpna dig med en bra och väldoftande rengöringsspray och en trasa och fokusera på ytskikten hemma, som kyl och frys, skåpsluckor och innerdörrar. Om en och annan dammråtta bakom soffan sedan överlever helgerna är det ingen katastrof för mig. De kan väl också få vara med i julgemenskapen?

 

3 bra städtips!

* Identifiera kaospunkterna i ditt hem (där skräpet samlas) och tag itu med dem. Hemma hos oss är det hallen, som är ganska liten, som är en vanlig kaosfälla. Det gäller att man har ett bra system för kläder, nycklar, post och allt annat som annars riskerar att hamna i oordning just här, så att man inte känner ”gud vad stökigt”, så fort man kommer innanför dörren.

* Gör städningen till en rolig grej, sätt äggklockan och raketstäda tillsammans, hela familjen, i kanske 30 minuter. Man hinner oftast med mer än man tror då och jag tycker det är ett bra sätt att lära barn lite vettig städmoral.

* Använd städprodukter som känns lite exklusiva och som har en lite mer elegant doftpalett än de gamla vanliga citron- och tallbarr-varianterna. De har varit svåra att hitta här hemma, men man kan hitta dem som annorlunda souvenirer på utlandsresan. Jag botaniserar alltid på den kem-tekniska hyllan så fort jag kommer in i en livsmedelsbutik utomlands. Så förlänger man resan och njuter av fransk lavendel ända in på hösten.

Vinn!

Nu kan du vinna ett lyxigt städkit från Renlyx.se. Cellofanpåsen innehåller noga utvalda ekologiska städfavoriter för köket, samt en chokladpåse med två kvalitetstryfflar märkta med etiketten ”After Cleaning”. Allt omslutet av ett vackert satinband.

Påsen innehåller:

* Maison Belle Kitchen, rengöringsspray med doft av grapefrukt och bergamot, 500 ml.

* Maison Belle Dishes, diskmedel med doft av äpple och timjan, 500 ml.

* Maison Belle Hand Cream, med doft av grapefrukt och citron, 300 ml.

* After Cleaning-choklad, två chokladtryfflar från Åsö Choklad.

Värde 289 kronor.

Allt du behöver göra är att gilla Hemmets Veckotidning på Facebook och skriva varför just du ska vinna det lyxiga städkitet! Vinnaren drar vi i god tid före jul!

Foto: Niklas Lagström

 


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…