Annons

Annons

Så får du bort svettlukt från kläderna

Envis svettlukt från kläder kan vara svår att bli av med. Men ge inte upp, det går! Här listar vi 4 smarta husmorsknep!

Dela
(66)

bli-av-med-svettlukt

Svettig? Bara lugn – här är 4 husmorsknep som hjälper dig att bli av med svettlukten.

 

Vi har alla varit där, svettlukten vill inte ge med sig trots att plagget är både tvättat och vädrat, ibland flera gånger om. Problemet med envis svettlukt handlar ofta om t-tröjor andra plagg som sitter tight runt armhålorna.

Annons

Först och främst är det bra att tvätta plaggen ofta så att svetten aldrig hinner bli ingrodd. Men har du inte möjlighet att tvätta direkt kan du testa någon av dessa metoder.

Få bort svettlukt från kläder – 4 husmorstips som fungerar

1. Häll upp vatten i en hink eller stor skål och blanda i lite ättika i vattnet. Lägg sedan plagget i vätskan i ungefär halvtimme innan du stoppar det i tvättmaskinen.

Gilla Hemmets på Facebook

2. Häll ättika i en tom plastflaska och spreja där svettlukten finns innan du lägger plaggen i tvättmaskinen. Tvätta därefter som vanligt.

3. Du kan också testa att hälla i ungefär en halv deciliter ättika i tvättmaskinens förprogram. Oroa dig inte för att plaggen ska lukta ättika, tvätten tar bort eventuell lukt.

4. Gör en gegga av bikarbonat och lite vatten och gnugga på svettfläcken där den får verka i cirka 20 minuter. Skölj därefter av med kallt vatten och tvätta i maskin.

Obs! När du använder metoderna med ättika är det mycket viktigt att du använder ett tvättmedel utan blekmedel. Kombinationen kan annars framkalla en giftig gas!

 

Läs mer:

Så delar du frukten – 6 smarta tips

10 vanliga tvättmissar som förstör våra kläder

Så ofta ska du tvätta dina lakan – egentligen
Text: Malin Perlheden, Allers.se 

Foto: Shutterstock

Källa: Svettlukt.nu, mfl


Läs mer om:

Dela
(66)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…