Annons

Annons

Hur får jag barnens pappa att ta mer ansvar?

Dela
(0)

RELATIONER. Hur får man en pappa att ta mer ansvar? Jag har två barn, en flicka och en pojke som är 3 och 4 år gamla. Jag och pappan separerade för ett år sedan och jag trodde att vi skulle dela på ansvaret om barnen. Men de har mest bott hos mig för att pappan inte hittade en bostad till en början. När han fick det började han ha barnen en del, men jag har fått kämpa för varje dag. När de är sjuka är det alltid jag som får vara hemma för han skyller på olika saker. Det känns nästan som jag är ensam mamma och jag vill att han ska ta ansvar och ha barnen halva tiden. De flesta av våra vänner som är separerade har det så och det känns självklart för mig. Jag behöver avlastning och vill inte ensam ha ansvaret. Hur gör man? Kan man tvinga honom på något sätt?
Vill dela

Annons
Gilla Hemmets på Facebook

Hur tråkigt det än är så kan man tyvärr inte tvinga en förälder att ta ansvar. Det finns inga sanktioner om man struntar i barnen. För många är det i dag självklart att dela ansvaret för barnen vid en separation och många har växelvis boende och delar nästan lika. Det är inte tvunget att alltid dela exakt lika, det viktiga är hur det fungerar för barnen och att de mår bra. Men självklart behöver man som förälder också viss avlastning, dels praktiskt, dels med det ibland tunga ansvaret. Jag tror att det bästa sättet att nå en förälder är att uppmuntra och peka på hur viktiga de är för barnen. Om du tjatar och försöker bestämma för mycket riskerar du att stöta bort pappan. Väljer han ändå att strunta i barnen så är det svårt för dig att göra något och du bör försöka hitta annat stöd och hjälp, hos släkt och vänner, så att du orkar med.

Har du en fråga om relationer? Mejla oss här! 


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…