Annons

Annons

Hundvännen Bagge hittar hem: ”Blev kär med en gång”

Musik- och underhållningsprofilen Anders Bagge är en stor hundvän. Nu får han fritt utlopp för sin passion i "Bagges hemlösa hundar": "Kanske det viktigaste uppdraget jag tagit på mig i hela mitt liv", säger han.

Dela
(818)

Anders Bagges hjärta klappar för hemlösa hundar. Bild: 7:an

Musikproducenten och programledaren Anders Bagge är bland annat känd som en av jurymedlemmarna i Idol. Men Bagge har, som det heter, fler strängar på sin lyra. Bland annat är han en hundvän av stora mått.

Annons

Nu får han utlopp för den passionen i serien ”Bagges hemlösa hundar” som sänds i 7:an. Programmet utgår från arbetet på Hundstallet i Bromma där personalen tar hand om hundar som av en eller annan anledning blivit herre- och hemlösa.

Det handlar både om hundar som misshandlats, vanvårdats, tagits om hand av myndigheter och sådana som lämnats in av familjer som helt enkelt inte anser sig klara av att ta hand om dem.

Anders Bagges mission blir att se till att de tilltufsade hundarna hamnar i goda händer och får nya hem. Och i flera fall känner Bagge så starkt för hundarna att han vill ta dem hem själv. – Man blir ju kär i dem, säger Anders Bagge i TV 4:s Nyhetsmorgon.

Anders Bagge pysslar om Vicke. Bild: 7:an

”Kärlek vid första ögonkastet”

I första avsnittet är det bland andra pomeraniern Vicke som får ett nytt hem. När Anders Bagge träffar det lilla nioårige charmtrollet första gången är han helt begeistrad.

”Vickes” förra ägare har dock inte skött tandhygienen och hundens mun är ”en varig sörja”, som tandläkaren konstaterar i programmet.

– Varenda tand är angripen.

Efter att Vicke fått behandling hos tandläkaren är det lilla yrvädret vid bättre mod. Då har 14 förstörda tänder plockats bort. Och tillsammans med personalen på Hundstallet har Anders Bagge lyckats hitta en ny matte som gärna vill ta hand om ”Vicke” och ge honom den omsorg han behöver.

Det blir dock ett känslosamt avsked när Anders Bagge lämnar över hunden till Pearl Åkesson, 30. Inför premiärsändningen får Anders Bagge träffa Vicke och Pearl igen i TV 4:s Nyhetsmorgon. Bagge är fortfarande betuttad i pomeraniern.

– Han var ju en sån krabat som jag blev kär i på en gång.

Lilla vickevire

Pearl Åkesson berättar att hon alltid velat skaffa hund men varit tveksam till hur det skulle funka med tanke på att hon bor ensam i stan. Men hundstallets instagrambilder på Vicke var för charmiga att motstå. Pearl Åkesson har dessutom en historia med rasen sedan tidigare.

–  Mina föräldrar hade en pomeranian innan som dog förra året. Han kom till familjen när jag var 18 och blev tolv år. Tummen hette han, säger Pearl Åkesson som menar att sambanden mellan namnen var ett tecken så gott som något.

Tummetott och lilla vickevire. Och Vicke har funnit sig väl till pass i sitt nya hem.

– Han är ett väldigt fint sällskap, lugn och sansad förutom när han blir exalterad. Då snurrar han runt, runt som en virvelvind men det är bara charmigt, säger Pearl Och numera har Vicke även ett eget Instagramkonto som anknyter till barnramsan:

Omhändertogs efter vanskötsel

Förutom Vicke får två andra hundar nya hem i premiären av ”Bagges hemlösa hundar”. Det är bland annat Pamela, en amstaff/airedaleterrier som har ett tragiskt öde i bagaget. Pamela var en av flera hundar som omhändertogs av polis efter ett uppenbart fall av vanvård. Då hade hon och hennes ungar inte fått vara ute på flera veckor. När Pamela togs om hand var hon undernärd och hade tappat mycket av pälsen.

– Fast hon var i så dåligt skick hade hon ändå tagit hand om sina valpar, säger hundtränaren Ellinor i programmet. Under programmets gång får man följa hur Pamela får behandling och omvårdnad för att till slut även hon hamna hos en ny ägare.

Efter vanvård blir hunden Pamela omhändertagen. Nu har hunden fått ett nytt hem. Bild: 7:an

”Bagges hemlösa hundar” sänds i 7:an på torsdagar 20.00. 


Läs mer om:

Dela
(818)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…