Annons

Annons

Hunden Kellbo misshandlades och lämnades: ”Man blir chockad”

När personalen på Hundstallet i Bromma kom till arbetet en morgon hittade de Kellbo bunden utanför. De misstänker att han blivit illa behandlad – nu behöver han en trygg familj att bo hos. "Det här måste bli hans sista hem", säger Anders Bagge i tv-programmet "Bagges hemlösa hundar".

Dela
(226)

I ”Bagges hemlösa hundar” i Sjuan hänger programledaren Anders Bagge på Hundstallet i Bromma. Där träffar han hundar som på ett eller annat sätt behöver ett nytt hem.

Anders Bagge. Bild: TV4

I det andra programmet träffar Anders Bagge bland annat amstaffblandningen Kellbo.

Annons

För Kellbo är det tredje gången gillt. För ungefär tre år sedan hittade personalen honom en morgon bunden utanför. Exakt hur hans liv sett tidigare vet förstås ingen utom Kellbo själv. Men personalen har sina aningar.

– Han hade ett väldigt märkligt beteende i början. Så fort halsbandet drog åt lite när han drog i väg, så slängde han sig åt sidorna. Han reagerade väldigt starkt. Så kanske har man använt någon form av elhalsband, säger Jenny, omplacerare på Hundstallet i Bromma.

Kellbo när han kom till Hundstallet i Bromma. Bild: TV4

”Man blir chockad”

När Anders Bagge träffar Kellbo är han dock en helt annan hund. Tack vare hårt arbete kan Kellbo åter lita på människor och att bli kopplad är inte längre förknippat med obehag.

– Om det stämmer den här grejen med elkoppel, som tydligen finns då, så är det ju ett vansinnigt dåligt sätt. Sätt på dig elkopplet själv först och känn hur det känns. Det måste vara fruktansvärt obehagligt att få en stöt i halspartiet. Jag tror inte någon vill det. Jag undrar bara hur man kan göra så mot en söt liten hund. Man blir chockad, säger Anders Bagge i programmet.

Anders Bagge och Kellbo. Bild: TV4

Nu behöver Kellbo en trygg familj som han kan stanna hos – för alltid.

Men under tiden på hundstallet har Kellbo lagt på sig lite extra vikt och behöver först gå ner några kilon. Det blir Anders jobb att ta hand om den biten.

Simträning med Kellbo. Bild: TV4

Samtidigt söker personalen på Hundstallet efter den perfekta familjen till Kellbo. Ett hem där han slipper vara ensam under stora delar av dagen och kan få vara den härliga charmör som han vill vara.

– Han har flyttat klart nu. Det här måste bli hans sista hem, säger Anders Bagge i programmet.

Bagges hemlösa hundar sänds på torsdagar klocka 20 i Sjuan. 

 

Läs också:

Hundvännen Bagge har hittat hem 

Mitt liv som valp, Anders Bagge


Läs mer om:

Dela
(226)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…