Annons

Annons

Höstpyssla på ett kick!

På hösten är naturen full av bär, blommor och blad i mustiga färger. Av materialet binder du snabbt och enkelt en vacker krans. Fäst den på dörren och hälsa både höst och gäster välkomna!

Dela
(130)

Höstpyssla på ett kick!


Surt, sa räven… Den härligt bulliga rönnbärskransen går fort att binda. Rönnbären har stora klasar och fyller ut snabbt. Använd en tunn halmkrans som stomme och bind fast rönnbärsklasarna med grön spoltråd. Bind klasarna en och en, tätt tillsammans eftersom de krymper lite efterhand som de torkar.

Annons

 

Höstpyssla på ett kick!
Humlelycka. En gammal väderbiten pilkrans får nytt liv på dörren med slingrande humlerankor. Klipp av långa revor av humle och vira dem löst runt kransen. Tänk på att köpa en honplanta om du vill använda humlen som dekoration.

Gilla Hemmets på Facebook

 

Höstpyssla på ett kick!
Rosa favorit. En ljuvlig krans i rosa toner blir höstfavoriten vid entrén. Med rosa snöbär, ljung, murgrönsblommor och -blad, hortensior och vitbrokig benved i skön kombination skapar du höstens vackraste krans. Blanda och gör små knippen av materialet. Bind fast dem tätt med grön spoltråd på en tunn halmstomme.

 

Höstpyssla på ett kick!
Ljung håller färgen. Blommor av perenn ljung är utmärkt att binda vackra kransar av. Ljungen har bra hållbarhet och behåller sin lila färg ganska bra, men bör skyddas mot regn. Böj först till en stadig stomme av dubbel najtråd. Gör sedan små blomknippen som binds fast lite omlott med hjälp av grön spoltråd.

 

Höstpyssla på ett kick!
Mysig mossa. En mossklädd halmstomme är bästa grunden till en höstkrans. Sedan kan den pyntas med vad trädgården har att erbjuda. Bind fast mossflak på halmstommen med hjälp av grön myrtentråd. Dekorera sedan med murgrönsrevor, prydnadsäpple och parknypon. Fäst tyngre delar som äpple och nypon med hjälp av ”hårnålar” av dubbelvikt blomstertråd.

 

Detta behövs

Najtråd – en lättböjlig ståltråd, 1–1,5 cm tjock, som används för att fästa ihop armeringsjärn. Najtråden säljs i smårullar på byggvaruhus.
Grön myrtentråd/blomstertråd – en tunn bindtråd, ca 0,3 mm tunn, som inte rostar. Säljs i plantskolor, hobby- och blomsterbutiker.
Grön spoltråd– en stadig bindtråd, ca 0,6 mm, som finns i välsorterade hobbybutiker.
Färdig halmkrans – finns i olika dimensioner och tjocklekar i hobbybutiker och blomsteraffärer.

 

Läs mer:
Inred med växter
Välj rätt växter till din favoritstil
Lys upp med vita växter

 

Text & Foto: Kristina Strand


Läs mer om:

Dela
(130)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…