Annons

Annons

Höstens stora horoskop!

Vad händer i höst? Vem ska satsa på nytt jobb, träffa sitt livs kärlek och våga börja om? Vår astrolog Nina Skjemstad ger dig en inblick i vad hösten 2015 kan innebära för de olika stjärntecknen.

Dela
(96)

Hösthoroskop 2015

 

Läs mer: Stort årshoroskop för hela 2015

Väduren

21 mars – 20 april

Goda råd:

Ta dig tid till njutning och nöje.
Vårda kärleken!

Allmänt: Höstens månförmörkelse i ditt tecken i slutet av september påverkar dig sannolikt starkt. Efter flera förmörkelser på senare år är detta den sista. Det är naturligt att slutföra och komplettera en del saker och lägga annat bakom sig vid förmörkelser.

Annons

Effekten av den här månförmörkelsen varar i ett till ett och ett halvt år. Det innebär att du kan sluta med ovanor, vissa arbetsuppgifter eller aktiviteter som du har vuxit ifrån.

Gilla Hemmets på Facebook

En solförmörkelse i området för arbete och hälsa tyder på en nystart. Nya arbetsuppgifter, rutiner och vanor väntar. Det kan vara bra att planera detaljerat hur du vill ha din vardag. Framöver kommer du ha lättare att fullfölja dina drömmar.

Arbete och ekonomi: Mycket tyder på att det kan uppstå förändringar på jobbet. Tiden är inne för att lägga en fas bakom sig. En del kommer att avsluta en anställning och söka nytt jobb.

Andra upplever att hälsan förbättras och att de får mer energi till praktiska uppgifter. Nya arbetsuppgifter dyker upp vare sig du vill eller inte. Ta chansen att visa vad du kan och vilken kapacitet du har. Det finns stora möjligheter karriärmässigt för dem som är modiga och noggranna.

Hem och familj: Venus har rört sig bakåt i förhållande till barn och personlig utveckling, men från den 6 september kommer planeten att röra sig framåt. Händelser som har ägt rum från slutet av juli till början av september kan ha inflytande över dig och dina närmaste.

Det finns möjlighet att komma närmare partners, barn eller föräldrar. Det kan handla om mer nöje, lek och glädje, ett ökat engagemang i barn eller barnbarn eller att bilda familj. Många vädurar kan glädja sig åt positiva besked. Bröllop eller utökning av familjen är att vänta.

Tillhör du dem som har flyttat till en större bostad är det ökat fokus på inredning och möblering hemma. Ta vara på anledningen att förnya din stil så att den står för det du vill identifiera dig med framöver. Självkänslan stärks när din omgivning uppfyller dina önskemål.

Kärlek: Ditt kärleksliv har varit krävande och nu kan det vara dags för betydelsefulla beslut. Romantiken kan utvecklas mycket positivt för den som engagerar sig på detta område. Behovet av intimitet och närhet är starkt även om du i jakten på framgång kan var väldigt aktiv på andra områden.

Det finns möjlighet till graviditet och den som är singel kan möta kärleken. Nu är rätt tid att ägna sig åt kärlek. Perfektion kommer inte av sig själv, men den kan växa fram. Det kan vara aktuellt att förändra livsstilen.

 

Oxen

21 april – 21 maj

Goda råd:

Stå upp för dina värderingar.

Se verkligheten som den är.

Allmänt: Mycket tyder på att du vill utvecklas och har mycket kraft och energi till detta i höst. Du vill ha ut mycket av livet och dina närmaste och gillar när det händer saker. Äventyrslusten ökar och kan leda till impulsiva och spännande resor. Ta möjligheten och visa vad du kan åstadkomma.

Många oxar har mött utmaningar i nära relationer, men nu är problemen över. Du kan slappna av och njuta av framtiden. Fokus ökar på ekonomi och finanser. Nu gäller det att du ordnar upp det som har oroat dig i förbindelse med detta. Det kan vara lönsamt att etablera kontakter eller samarbeten som kan stärka dina resurser. Du är i en kreativ fas och har stor glädje av att utveckla skapandet och höja aktivitetsnivån.

Arbete och ekonomi: De bästa ekonomiska resultaten baseras på visioner om vad man vill uppnå eller lyckas med. Det är dags att se verkligheten som den är. Vad är realistiskt och vad är drömmar? Kontakta din bank eller en ekonomisk rådgivare som kan ge dig en bättre överblick över situationen och vad du bör anpassa dig till.

Ta inga risker och undvik onödiga utgifter den här hösten. Du har turen med dig så länge du är realistisk och inte tar chanser. Bara seriösa åtgärder och god planering ger dig de resultat du önskar. Om du har saker du vill bli av med är det rätt tid att sälja. Annars är det bättre att spara än att köpa nytt den här hösten.

Hem och familj: Privatliv och familj ser ut att vara det område du vill prioritera i höst. Många oxar investerar i upprustning av bostaden eller ett fritidshus. För dem som har barnbarn kan det innebära att du engagerar dig mer än vanligt. Förhållandet med barn och utökning av familjen ser ut att vara i fokus för många under de kommande månaderna.

Solförmörkelsen i mitten av september indikerar en nystart i samband med graviditet, barn och rollen som mor- och farföräldrar för dem som befinner sig i den fasen i livet. Positiva och spännande nyheter är att vänta. Var uppmärksam på din roll i förhållande till dina närmaste och ta vara på den.

Kärlek: Ditt kärleksliv utvecklas. Du kan själv välja vad du vill prioritera. Har ditt förhållande stagnerat? Att satsa på närhet, intimitet och god mat och dryck ger utdelning i form av njutning och romantik. Ditt behov av närhet, kärlek och närkontakt för dig närmare din partner. Var tydlig med vad du vill ha utan att vara påstridig eller dominant.

Är du singel har du möjlighet att träffa kärleken under hösten. Solförmörkelsen i mitten av september indikerar en nystart i din romantiska sfär. Det som påbörjas nu kan hålla i minst ett år framåt. Kärlekslivet kommer att blomstra för dem som satsar på det.

 

Tvillingarna

22 maj – 20 juni

Goda råd:

Klara upp oklarheter omedelbart.

Bjud på dig själv.

Allmänt: Många tvillingar ifrågasätter sitt privatliv den här hösten. Jupiters färd genom det privata området tyder på bättre självkänsla och självförtroende. Det är dags att vidareutvecklas och bli tryggare med din kapacitet och ditt kunnande.

Många upplever ett behov av att göra förändringar på hemmaplan. Det kan resultera i en utbyggnad av bostaden, flytt eller inköp av fler bostäder. Du är sannolikt beredd att överge några mål du har haft och känner ett behov att staka ut en ny kurs.

Vissa perioder i livet bjuder på personlig utveckling som medför att man lämnar gamla normer och värderingar bakom sig och går mot nya spännande upplevelser. Du är beredd att prova något du inte har gjort tidigare. Det kan innebära att du lämnar en del vänner och får nya som bättre harmonierar med ditt nya jag.

Arbete och ekonomi: Ditt självförtroende ökar och ger dig en speciell utstrålning och en positiv dragningskraft. Om du sysslar med konstnärlig verksamhet är du i ditt esse. Ta möjligheten att skapa något på egen hand. Det är dags att du tror på dig själv och din förmåga. Att bjuda på sig själv ger mer än du tror.

Det ser ut som att du har mycket energi och beslutsamhet. Tävlingsinstinkten är på topp och du har möjlighet att lyckas med det du företar dig.

Från den 17 september till den 9 oktober rör sig din planet Merkurius baklänges och det är klokt att sänka tempot och tänka dig noga för innan du fattar avgörande beslut.

Hem och familj: Du kan få upplysningar om din familj, släkt och förfäder eller om ditt barndomshem. Om det uppstår missförstånd mellan dig och dina nära och kära bör du se till att klara upp oklarheterna omedelbart. Undvik konfrontationer i den här perioden.

Det är ett lysande tillfälle att reflektera mer, fokusera och finslipa vissa saker. Det är även aktuellt att förbättra relationen till barnen. En del uppskattar att lägga mer tid på barnen eller på att utöka familjen. Utvidgade familjband väntar framöver. En nystart i privatlivet är aktuell för många tvillingar.

Kärlek: Privatlivet och hemmet står i fokus och Jupiter öppnar för möjligheter till utvidgning och tillväxt i privatlivet. Flytt eller förändring av boendet är på gång. Behovet att göra betydelsefulla förändringar tillsammans med din partner ökar. På sensommaren kan du ha haft samtal som har lett till betydelsefulla avgöranden. Resultaten kommer att märkas i mitten av september.

Solförmörkelsen indikerar en nystart vilket också innebär en nystart för dig och din partner. Det gäller att du är uppriktig och känner efter vad du verkligen vill. Om du är otydlig, uppnår du otydlighet. Tänk på det också i ditt förhållande.

 

Kräftan

21 juni – 21 juli

Goda råd:

Planera din tid.

Fokusera på det du vill ha mer av.

Allmänt: Detta är en speciellt utvecklande period för många kräftor. Kommunikation och förmedling av budskap, kursverksamhet eller olika former av lärande är tema för tecknet. Det kan också handla om försäljning och affärsverksamhet, produktutveckling eller pr och marknadsföring. Jupiter bidrar de kommande månaderna till ökande nyfikenhet i förbindelse med information.

Mycket tyder på att dina livsmål ändras. Det kan handla om att lägga en fas bakom sig, byta jobb eller vända sin uppmärksamhet i en annan riktning. Aktivitetsnivån ökar och det tyder på ett större behov att planera allt som är på gång. Planering blir din viktigaste uppgift. Målinriktat fokus, disciplin och hårt arbete krävs för att du ska uppnå det du önskar.

De som fokuserar på det de vill uppnå har större chans att lyckas än de som hänger upp sig på känslor som inte leder framåt.

Arbete och ekonomi: Från den 18 september rör sig Saturnus framåt och det indikerar ökat ansvar på jobbet. Mycket tyder på att du får fler arbetsuppgifter och behöver ett genomtänkt system för att kunna göra en perfekt arbetsinsats. Det är upp till dig själv hur mycket du vill uppnå. Insatser i höst belönas längre fram.

Trots att du har många järn i elden är detta en mycket spännande period. Behovet att vidareutvecklas är alltid stort, men den här gången är det bäst att anpassa sig till omgivningen. Din privatekonomi har växt betydligt över en längre tid och det kommer den att fortsätta göra framöver.

Det är viktigt att du ansvar för din hälsa. Hur du använder tiden är avgörande för hur du går vidare.

Hem och familj: Med alla sol- och månförmörkelser de senaste åren har det skett en del förändringar i privatlivet. Det berör förhållandet till föräldrarna och boendet. De som redan har investerat i en bostad bör satsa på upprustning och renovering nu.

En del planerar att köpa en ny bostad eller att avsluta något i förbindelse med privatlivet. Andra har växt ifrån det som har varit och känner ett behov av att lägga en fas bakom sig. Den processen kan ta lite tid och förväntas vara över nästa sommar.

Kärlek: Saker som inte har diskuterats klart i ditt förhållande kommer nu upp till ytan. Det är dags att agera. Gör de förändringar som du har pratat om så länge, antingen det rör sig om fördelning av arbetsuppgifter eller planering av tiden är det viktigt att hitta en lösning.

Att hitta tillbaka till närheten och styrkan, det som stimulerar hälsa och vitalitet, bidrar till en positiv utveckling. Att satsa på gemenskapen, planera väl och fördela ansvaret rättvist kommer att göra susen för förhållandet. Det blir inga förändringar om man inte själv tar initiativet. Undvik vardagsrutinen och fokusera på det du vill ha mer av.

 

Lejonet

22 juli – 22 augusti

Goda råd:

Rör dig utanför din bekvämlighetszon.

Undvik temperamentsfulla utbrott.

Allmänt: Den här hösten är det fokus på dina värderingar, vad du kan erbjuda och hur du bjuder på dig själv. Merkurius rör sig bakåt från den 17 september till den 9 oktober och det antyder att det kan bli missförstånd i kommunikationen om du inte är uppmärksam på hur du uppfattas.

Om du sysslar med försäljning eller marknadsföring kan du uppleva att det går trögt. Många märker att tempot sänks när önskade resultat uteblir. Lejonets behov av snabb framgång prövas i höst. En solförmörkelse i området ger ökade möjligheter att investera i ägodelar, fastigheter eller personliga värdesaker som kan stärka självkänslan och självförtroendet.

Arbete och ekonomi: Jupiters färd genom området för ekonomi tyder på att ditt självtroende ökar. Behovet att visa upp vad du har förstärks. Du har kapacitet och talang som ännu inte har blivit sedd och det är dags att visa vad du kan. Att bjuda på dig själv, svälja stoltheten och röra dig utanför din bekvämlighetszon kommer att gagna dig på sikt.

Solförmörkelsen i mitten av september förebådar en period med tillväxt i ekonomin. Om du fokuserar på att investera i något nytt och bättre vad gäller boendet hittar du nya lösningar. Du verkar rastlös och gillar när det händer saker, men du bör vänta att agera till du har alla upplysningar och en bra överblick.

Hem och familj: Den 18 september släpper Saturnus greppet om det som har med familj och privatliv att göra. Det indikerar att du kan känna dig friare och lättare till mods. Om du inte har genomfört de förändringar som du önskar är det dags att agera. När Saturnus har passerat blir det enklare att se vad som bör justeras och handla därefter.

Förhållandet till barnen kan vara ansträngt. Ta dig tid att fokusera på din roll och vilket ansvar du har. Undvik temperamentsfulla utbrott. Håll huvudet kallt. Om det råder oenighet om arbetsfördelningen gäller det att ni behandlar varandra med respekt.

Kärlek: Kärleken blomstrar för många lejon nu. Jupiter bidrar till att öppna kanalerna för växande kärlek. Saturnus påminner om ansvaret att hålla samman och uppfylla sina förpliktelser. Det kan leda till äktenskap för en del.

Tidigare månförmörkelser har bidragit till att det känns naturligt att lägga en fas bakom sig med förlegade inställningar. Nu är det enklare att se situationer från ett tydligare perspektiv. Det arbete du gör nu ger mycket tillbaka till våren. Ta ansvar för att skapa mer lekfullhet, glädje och humor så bidrar du till en positiv utveckling av förhållandet. Ödmjukhet och villkorslös kärlek gör underverk.

Låt din partner känna sig som att hon eller han är den allra bästa partner du kan tänka dig, så kommer det att ge mycket tillbaka. Att älska en annan person öppnar dörren till kärleken som leder till vägen att älska sig själv. Om du är singel har du chans att träffa din kärlek framöver.

 

Jungfrun

23 augusti – 22 september

Goda råd:

Var öppen för en nystart.

Visa vad du vill ha och står för.

Allmänt: Detta är en mycket spännande höst för de flesta jungfrur. Förändringar är på gång vare sig du vill det eller inte. Din planet Merkurius rör sig baklänges från den 17 september till den 9 oktober och det får dig att tänka mer på vad du förtjänar i förhållande till vad du ger. Det kan också vara naturligt att fokusera på vad du kan erbjuda av din kunskap, kapacitet och talang.

En solförmörkelse i mitten av september indikerar en nystart i förhållande till dig själv, ditt utseende, din livsstil och det intryck du ger. Du är redo att göra upp med ditt förhållande till din kropp och framstå som ditt allra bästa jag. Ditt självförtroende ökar i takt med självbehärskning, fysisk aktivitet och positiv tankekraft.

Arbete och ekonomi: Din finansplanet har rört sig bakåt från mitten av juli till början av september. Det tyder på en period med inre reflektion och återhållsamhet. Några har investerat större summor i något som ger välbefinnande och njutning. Andra kan ha gjort investeringar som de inte längre önskar behålla.

Venus rör sig över till vågen den 8 oktober och antyder att din ekonomi generellt förbättras i takt med att din självkänsla gör det. Nytt jobb är i sikte för dem som söker det. En betydligt starkare självkänsla ger också fler möjligheter på arbetsmarknaden.

Sol- och månförmörkelser under året som gått tyder på att du är på väg att lägga en fas bakom dig och öppnar för en nystart i karriären. Från september kan en del få möjlighet att avancera eller få nya arbetsuppgifter.

Hem och familj: Saturnus rör sig från skorpionen till skytten i mitten av september och tyder på ett ökande ansvar i privatlivet. Det kan för några innebära att de investerar i en ny bostad eller rustar upp den de har. Med solförmörkelse i ditt tecken mitt i månaden är förnyelse och utveckling i fokus.

En ny tid medför att man går ifrån det som har varit och öppnar upp för det nya. Det gäller även på hemmaplan. Att ta ansvar för sig själv innebär kanske att man måste sätta gränser för andra. Några känner att de måste ta ansvar för föräldrar eller barn. Känn efter vara gränsen går och ta inte på dig mer än du klarar av.

Kärlek: Vårens solförmörkelse öppnade dörrar i ditt kärleksliv och nu börjar du se resultatet av detta. Antingen du lever i ett förhållande eller söker något nytt och spännande är det förnyelse på gång. Du är själv i en förändringsfas som gör att du växer ur ditt gamla jag och blir en bättre version av dig själv, något som också präglar dina nära relationer.

Du kan bli överraskad av att du känner dig lättare både till sinnet och fysiskt. Det gör att du fokuserar mer på humor, passion och roliga saker i din relation. Använd den här hösten till att skapa din nya framtid. Visa vad du vill ha och står för.

 

Vågen

23 september – 22 oktober

Goda råd:

Sätt upp nya mål.

Optimera parförhållandet.

Allmänt: Merkurius rör sig bakåt i ditt tecken från den 17 september till den 9 oktober och indikerar att det är naturligt att reflektera över och omvärdera handlingar och relationer mer än vanligt. Fatta inte några viktiga beslut den här perioden om du inte är helt säker på din sak. Skaffa mer information eller gör extra undersökningar innan du bestämmer dig.

Det är dags för dig att omvärdera förhållandet till din kropp, din livsstil och dina nära relationer. Solens rörelse genom ditt tecken från 23 september till den 23 oktober tyder på en lysande period för utveckling och tillväxt. Då har du möjlighet att uppnå det du vill. Du känner dig stark och strålar mer än vanligt. Andlig utveckling ger dig inre styrka.

Arbete och ekonomi: Du har nyligen insett vilka målsättningar du vill fokusera på framöver. Det kan leda till att en del omvärderar sina mål eller sätter upp nya. Relationen till en grupp, vänner eller kontakter ser ut ha stor betydelse för din vidare utveckling. Det omfattar en kurs och andra aktiviteter som involverar grupper och vänskap.

Solförmörkelsen i förbindelse med hälsa antyder också en nystart på detta område. Det betyder att du har möjlighet skapa din vardag som du vill att den ska vara framöver. Nya relationer uppstår och stärker dig på vägen framåt.

Hem och familj: Förändringar inom familjen har antytts de senaste åren för många som är födda i vågens tecken. För några har det inneburit flytt och för andra förändringar i förhållandet till föräldrar och barn.

Du är själv i en utvecklingsfas och verkar vara beredd att lägga något bakom dig. Förändringar i förhållandet till syskon förekommer när Saturnus går in i skyttens tecken i mitten av september. Kanske blir du den som tar ansvar för syskonen i högre grad än tidigare. Även ansvaret för kommunikationen mellan familjemedlemmar faller på dig framöver.

Vikten av att ta hand om sig själv och sin kropp ökar betydligt. Det känns också enklare att genomföra det du bestämmer dig för. Om någon vill lägga över ansvaret på dig kan du fundera på om du ska ta det på dig eller inte. Likgiltighet kan leda till konflikter eller oenighet.

Kärlek: Många vågars kärleksliv har präglats av turbulens och distans i perioder. Uranus samt sol- och månförmörkelser har påverkat kärlekslivet ett tag. Det indikerar att tiden är inne för förändringar. Venus har gett dig gott om tid att definiera både förhållandet till dig själv och din partner. Gör de förändringar som du har behov av och som du länge har funderat på.

Venus inbjuder dig att fördjupa dina nära relationer och vänskap. Planeten ger också möjlighet att omdefiniera dina planer och mål gällande ditt förhållande. En vän skulle kunna bli en partner och en partner kan bli din vän. Optimera parförhållandet i höst!

 

Skorpionen

23 oktober – 21 november

Goda råd:

Förnyelse ger inspiration.

Sätt upp nya mål.

Allmänt: En solförmörkelse i förbindelse med vänskap, grupper och organisationer pekar ut en positiv utveckling. En förmörkelse antyder avslutningen av en fas och starten på en ny. Det kan innebära att ny vänskap och betydelsefulla personer korsar din väg och har inflytande på inriktningen framöver.

Nya planer innebär också ändringar och justeringar av de gamla. Solen går in i ditt tecken den 23 oktober och stärker din personliga utstrålning en månad framåt. Det ger dig extra kraft och energi så att du kan prestera mer än i vanliga fall.

Saturnus släpper taget om ditt tecken efter två och ett halvt år från mitten av september och det indikerar att du känner dig friare än på länge. Du har lärt dig några värdefulla läxor de senaste två-tre åren som har gjort dig mycket starkare. Självklart kan du ha känt dig sviken, handlingsförlamad och begränsad men du har också känt en större styrka, självdisciplin och självförtroende än någon gång tidigare.

Hem och ekonomi: En solförmörkelse i området för dina livsmål i september tyder på en positiv utveckling i karriären. I höst är det dags att sätta upp nya mål och fokusera på dem. En nystart leder till att några skorpioner byter arbete på ett eller annat sätt. För några väntar framsteg och utveckling i grupper och på jobbet. Nytt jobb är i sikte för dem som söker det. Överraskningar kan vara aktuella.

Mars ger extra energi och fokus i karriären. Passion och engagemang ger intryck. Även om du vill slippa vissa arbetsuppgifter hör du till dem som tar vara på det du har och gör det bästa av det.

Hem och familj: Stämningen i privatlivet beror på hur du hanterar småsakerna i vardagen. Att frigöra sig från vissa uppgifter eller störande element har stor betydelse för effektiviteten och trivseln. Att släppa taget om sådant du inte behöver eller har användning för ger plats för annat.

Sätt av lite av din tid till att planera gemensam tid så kan du skapa det optimala förhållandet till dina nära och kära. Oväntade händelser kan leda till plötsliga förändringar. Förnyelse och originella förslag kan stimulera och inspirera familjelivet.

Kärlek: En solförmörkelse i förbindelse med ditt kärleksliv antyder att en fas är över och att det är dags för något nytt. Bjud in till romantiska stunder som kan leda till passion. Närhet såväl som att tillbringa kvalitetstid tillsammans bidrar till att utveckla förhållandet i en positiv riktning. Att dela tankar och upplevelser för er närmare varandra.

Vänner och bekanta har också betydelse för utvecklingen av förhållandet. Ta chansen till gemensamma upplevelser med vännerna. Graviditet och äktenskap är aktuellt för många skorpioner nu. Någon möter sin kärlek i höst medan de som redan lever i ett förhållande har chans att uppleva en ny blomstring i förhållandet.

 

Skytten

22 november – 20 december

Goda råd:

Full fart framåt!

Ta inte kärleken för given.

Allmänt: Solen och Jupiter belyser framtiden och ambitionerna den här hösten. Det här är en fantastisk tid för att få beröm och erkännande av det du har arbetat med en längre tid. En solförmörkelse i området för livsmål och karriär indikerar en nystart i detta fält. Det betyder också att du lägger en fas bakom dig och kan ta nya, friska tag. Har du ännu inte satt upp nya mål är det hög tid att göra det.

Saturnus går in i ditt tecken i mitten av september och stannar där i två och ett halvt år. Det gör dig mer seriös, målinriktad, ambitiös och disciplinerad. Om du känner dig begränsad är det dags att du tar ansvar för dig själv, dina ambitioner och relationer.

Arbete och ekonomi: Med Jupiters stärkande energi och solförmörkelsen som extra stöd ser det ut att gå bra karriärmässigt den här perioden. Mycket tyder på att framgångarna väntar precis runt hörnet. Möjligheten till att karriären tar fart är stor. De som söker jobb har turen med sig och den som vill bli framgångsrik har möjligheten att höja sin status och position. Ett bättre jobb kan dyka upp för den som anstränger sig.

Var stabil och målinriktad, behåll fokus och se framåt. Undvik att sjunka ner i självömkan och låt dig inte skrämmas av goda resultat och ökat ansvar. Full fart framåt! Belöna dig själv så att du blir motiverad att kämpa även om det känns tufft. Alla har något som motiverar dem är sträcka sig lite längre, se till att hitta det som motiverar dig.

Hem och familj: Vårens solförmörkelse i området för privatliv öppnar för en ny positiv utveckling. En månförmörkelse i september antyder att relationen till barnen kan ta en ny vändning. Några barn är klara att flyga ur boet och etablera sig på egen hand.

Självförverkligande och fysisk aktivitet är i fokus i höst. Är du konstnär kan du slutföra en fas i ditt konstnärskap. Månförmörkelser involverar också ekonomiska angelägenheter för skyttarna. Det kan innebära att du måste avstå från ett arv eller en inkomst. Självförtroendet ökar betydligt. Ta vara på möjligheten till förnyelse i privatlivet. Ny bostad kan dyka upp om du söker efter det.

Kärlek: Din kärleksplanet Merkurius rör sig bakåt från den 17 september till den 9 oktober. Det innebär en period då du bör sänka tempot och fokusera på vänskap och gemensamma mål. Om inriktningen tidigare har varit tveksam är det dags att få klarhet i vad som gäller.

September är en lysande tid för goda samtal så att du kan se klarare och fortsätta framåt med optimism och nya visioner. I november är det dags att dra sig undan och söka lugn och ro. Lägg märke till och ta ansvar för vad du själv bidrar med i förhållandet. Ta inte kärleken förgiven. Frigör dig från stolthetens begränsningar och njut av kärleken.

 

Stenbocken

21 december – 20 januari

Goda råd:

Sök mer kunskap och vishet.

Se framåt.

Allmänt: Tankar och attityder har stor betydelse för de resultat du uppnår. Detaljerna i förbindelse med arbetsuppgifterna kan sätta dig på prov, men ditt tålamod består de flesta test. Du har behov av att gå din egen väg och Jupiter ger insikt om nya möjligheter till utveckling. Du möter en del intressanta personer som öppnar dörrar till ytterligare utveckling.

Sök mer kunskap och vishet under hösten. Resor lockar många stenbockar. Flera resor kan vara aktuella, både i tjänsten och på fritiden. Frihetslängtan är extra stark och du söker nya kontakter.

Arbete och ekonomi: Merkurius rör sig bakåt från den 17 september till den 9 oktober och det innebär förändringar inom jobb och karriär. Planering och förberedelser är A och O. Det är dags att producera och tänka framåt. Nya visioner och en ny inriktning kan bli resultatet av information och insikter du får under hösten. Det kan vara nyttigt att ta kontakt med en rådgivare, coach eller vägledare.

Om du själv arbetar med rådgivning är detta en spännande tid då din verksamhet kan växa och utvecklas.

Hem och familj: Mycket tyder på att förändringar är på gång i privatlivet. Det är dags att släppa taget om något du har hållit fast vid en längre tid. En månförmörkelse i privatlivet och Uranus färd genom detta område visar att du inser vad som inte längre fungerar. Antingen betyder det att du ska lämna en bostad eller en relation och att du är på väg mot en ny framtid.

Du kan lika gärna inse det meddetsamma. Det finns ingen anledning att hålla fast vid något som du vet att du har växt ifrån. Tålmodighet kan vara en bra egenskap i en del sammanhang men när du insett att det får vara nog är du också fri att se nya möjligheter för en positiv utveckling.

Även om det är frestande att dra sig undan familjen under en tid är det smart att hålla kontakten via sociala medier eller telefon.

Kärlek: Ditt kärleksliv kan vara rena bergochdalbanan, trots att du själv är den som stadig och stabil i förhållandet. Utvecklingen beror på hur bra ni är på att kommunicera och ta upp svåra ämnen. Era gemensamma mål måste justeras och det är dags att bestämma en ny inriktning. Behovet av frid och harmoni förstärks och om det uppstår oenighet kan det leda till obalans.

I slutet av november kan du uppleva att illusionerna brister och du ser situationen i ett klarare ljus. Mycket tyder på att framtiden för ett nära förhållande närmar sig ett avgörande beslut. I december har du landat och harmonin är återupprättad. Fokusera på närhet, intimitet och fysisk kontakt.

 

Vattumannen

21 januari – 19 februari

Goda råd:

Var ödmjuk och uppriktig.

Var passionerad.

Allmänt: I höst riktas fokus mot det som du delar med andra. Venus rör sig bakåt från slutet av juli till den första delen av september och det antyder att nära relationer sätts på prov. Resultatet av detta kommer du att märka under hösten. Din inställning till ägodelar, både dina egna och andras, vad du ger och vad du får, blir ett viktigt tema i höst.

Mycket tyder på att ekonomin förbättras under hösten och det finns möjlighet att investera i gemensamma intressen. Men det kan hända att du gapar över för mycket när du försöker höja din status och position. Var uppmärksam på dina tankar och kommentarer. Vattumannens stolthet kan vara din egen värsta fiende. Ödmjukhet och uppriktighet tar dig längre än manipulation och stora ord.

Arbete och ekonomi: Du som tycker att det har varit stillastående på jobbet ett tag upplever nu att tempot höjs. Det är dags att göra planer som leder till konkreta resultat. En del vattumän är beredda att sätta upp nya mål och ser klarare redan i september.

Detta kan vara en avgörande period i karriären. De planer du har funderat på ett tag kan nu genomföras i praktiken. Det är viktigt att knyta de rätta kontakterna som kan bidra till ytterligare utveckling och tillväxt. Möjligheten att öka intäkterna är mycket stor.

Du har turen med dig i finanserna i höst. Men undvik att fatta avgörande beslut mellan den 17 september och den 9 oktober.

Hem och familj: En solförmörkelse på det här området i fjol förebådar en nystart i år. Förhållandet till syskon ser ut att förändras. Nya uppgifter kan avslöjas bland syskonen eller så är det du själv som chockar dina närmaste. Mycket tyder på att du kan bidra med goda råd, men du kan också riskera att verka både kylig och avvisande.

Var uppmärksam på din egen attityd framöver. Om det uppstår att avstånd gäller det att skaffa sig en överblick och sedan försäkra sig om att inte gå händelserna i förväg. Det är vad du gör för andra som blir avgörande för vad du får tillbaka. Dina tankar och din inställning formar kommunikationen.

Kärlek: Med Venus och Mars i området för parförhållanden från september till början av oktober kan du uppleva både toppar och dalar i kärlekslivet. Gräl kan skapa både avstånd och passion. Ta chansen att leva ut passionen och ge dig hän. Att lita på varandra är avgörande i ett förhållande.

Nu gäller det att du tar dig utanför bekvämlighetszonen och vågar mer än du vanligtvis gör. Är du singel och söker en ny partner bör du svälja stoltheten och ta initiativ. I en mogen relation kan det vara dags för lite förnyelse. Ta steget in i ett okänt emotionellt territorium och du lär dig mer om dig själv. Din partner kommer att belöna dig framöver.

 

Fiskarna

20 februari – 20 mars

Goda råd:

Fokus i kärlekslivet.

Ta vara på möjligheterna som dyker upp.

Allmänt: Tema för den här hösten är vad du vill skapa och vem du vill skapa det med. Det verkar som att du vill frigöra dig från en del projekt eller arbetsuppgifter till förmån för andra nya möjligheter. Du har chansen att möta många spännande personligheter som kan visa dig något positivt som du inte har varit uppmärksam på tidigare.

Det är relationer med andra som gör att du utvecklas i höst. Ta vara på möjligheterna som dyker upp och var mottaglig för vad som ligger bakom både intention och syfte. Om du vill uppnå dina mål gäller det att du stakar ut kursen. Det är dags att bestämma sig för vad du vill och skaffa ett realistiskt perspektiv.

Arbete och ekonomi: Saturnus teckenbyte i september tyder på att de tvivel du har haft i förbindelse med jobbet försvinner. Dt blir lättare att inse vad du vill arbeta med och styra mot det. För några kan det betyda att man slutar på sitt nuvarande arbete, men för andra att man ofrivilligt måste byta arbete.

Om du är chef kan det vara dags att sätta gränser och omprioritera personal eller arbetsuppgifter. Är du anställd kan det leda till att arbetsuppgifter förändras. Det som händer i arbetslivet har pågått ett tag och resultaten av detta ser ut att komma senare i höst.

Det är fokus på finanserna från den 23 september till den 23 oktober och därefter gäller det att göra prioriteringar.

Hem och familj: Från den 17 september till den 9 oktober rör sig Merkurius baklänges och det påverkar ditt privatliv. Det kan leda till diskussioner om de ekonomiska förutsättningarna i ditt förhållande. Samtal om gemensamma investeringar eller fördelningen av inkomsterna kan förekomma i den här perioden.

Klargöranden i detta kommer när perioden är över. Sådana här samtal är nödvändiga för att skapa det förhållande man vill ha. Omvärderingar och förändringar behövs för att skapa balans.

Du har en tendens att vilja för mycket och säger ja till saker som du sedan inte kan slutföra. Nu kommer du sannolikt att upptäcka vad som behöver förändras och vad som behövs för att komma på rätt kurs.

Kärlek: Jupiters färd genom det romantiska området betyder att du kan möta en potentiell partner. Om du redan lever i ett förhållande kan det innebära ny inspiration. Om du är singel är detta rätt tid för att träffa den rätta. Flera intressanta personer kan komma i din väg under den här perioden och det kan vara en utmaning att välja vem du ska satsa på. Du tycker om omväxling och vill gärna ha flera att välja på.

När Saturnus byter tecken i september antyder det att du måste bestämma dig. Det är dags att fokusera på trygghet och en långsiktig relation. Många funderar på förlovning eller äktenskap framöver. Det är tolv år sedan samma möjligheter fanns för parförhållanden. Ta vara på möjligheten till utveckling.

 

Läs mer: Kolla in veckans horoskop

 

Av: Nina Skjemstad

Foto: Shutterstock


Läs mer om:

Dela
(96)Annons


Annons

Laddar nästa sida…