Annons

Annons

Höstens häftigaste reflexer

Visst kan man kränga på sig en gul reflexväst. Men du behöver inte klä dig som en byggarbetare för att synas när det är mörkt ute. Vi tipsar om höstens snyggaste, roligaste och smartaste reflexer. Vi lovar – du kommer aldrig att lämna huset utan din favoritreflex!

Dela
(0)

1. Minimalistens favoriter

Reflex_1_WEBB

Det är inte bara mörkt – såklart regnar det alltid på hösten. Då plockar man upp sitt lysande reflexparaply som får dig att synas ordentligt, 399:-, Reflexrörelsen. Och på kappan sitter förstås en rund reflexbrosch (finns i flera färger) i favoritfärgen från March. Största storleken  5,5 cm, 64:-, Moderna museet. Längst till höger: Tassels – tjusiga reflextofsar att hänga på väskan eller på jackan, 69:-, Designtorget.

Annons

 

2. För kvinnan med stil

Reflex_2_WEBB

Mössa, väska, bälte och reflex till handleder och ben. Smart in the dark har tagit fram en hel kollektion med smarta och stilrena accessoarer för alla som vill synas bättre. Bomullsmössa, 399:-, väska, 595:-, Rynkad reflex att sätta över kappärmen, 195:- och rak armreflex, 195:-.

 

3. Skyddsänglar & stickade reflexer

Reflex_3_WEBB

Sticka dig synlig med reflexgarn från Järbo Garn, 64:-/nystan. Finns i flera färger! Visst kan man behöva en skyddsängel när man är ute i mörkret på kvällen, reflexängel, 39:-, Reflexrörelsen.

 

4. Jag syns – alltså finns jag

reflex_4_WEBB

Att synas är livsviktigt! Mössa med reflekterande budskap, 400:-, ÖA by Örjan Andersson. En tjusig brosch att sätta på jackan, väskan eller mössan – Glimmis, 99:-, Popomax.

 

5. Coola prylar till tonåringen

Reflex_6_WEBB

Förra året startade försäkringsbolaget If med ett samarbete med modevärlden för att ta fram en modern kollektion med reflexer som tema. 2015 tog modeskaparen Ann sofie Back fram en serie spännande reflexkläder. I år samarbetar If med modehuset Weekday. I kollektionen syns bland annat ryggsäck, väska, keps och halsband. De lysande accessoarerna går att köpa i Weekdays butiker och webbshop från den 1 november 2016.

 

Reflexen räddar liv

• Den som bär reflex syns på 125 meter håll från en bil med halvljuset på.

• En mörkklädd person UTAN reflex syns på 25 meters håll.

• De flesta svåra olyckor med gående i mörker sker i tätbebyggda områden med tänd gatubelysning, som alltså inte är tillräcklig för att gångtrafikanter ska synas.

 

Läs mer:

Höstens skönaste modefavoriter

Mode för promenadsugna

Behöver vi extra D-vitamin i vintermörkret?

 

Av Monica Ljungberg


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…