Annons

Annons

Honungsglaserad lax

En "laxremsa" är alltid bra att ha hemma i frysen. Lätt att tillaga i ugn och servera med potatismos.

Dela
(1)

Honungsglaserad lax

4 port
4 portionsbitar laxfilé à 125 g
4 msk flytande honung
1 lime
salt, peppar

Topping
2 apelsiner
1–2 avokador
1 liten rödlök

Ugn 175°

 

Gör så här

1. Lägg laxen i en smord ugnsform. Ringla över honung. Riv skalet från limen och strö det över laxen. Pressa över limesaften. Krydda med salt och peppar. Ställ in i ugnen ca 15 min.

Annons

2. Topping: Skala, klyfta och tärna apelsinerna. Kärna ur avokadorna, gröp ur fruktköttet. Blanda apelsin- och avokadofruktkött. Skala och finhacka rödlöken, vänd ner den i blandningen.

Gilla Hemmets på Facebook

3. Fördela toppingen över laxen. Servera med potatismos.

 

Läs mer

Middag på 11 minuter

Krämig allt-i-ett-gratäng

5 italienska favoriter

 

Av Janet Gustavsson

Foto: Erik Karlsson



 

Läs mer om:

Dela
(1)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…