Annons

Annons

Hon tar över efter Lasse Kronér

Lasse Kronér valde under hösten att hoppa av SVT:s "Smartare än en femteklassare". Nu är det klart att komikern Josefin Johansson tar över. "Jag älskar att leka, skoja och att prata med människor", säger Josefin Johansson till TT.

Dela
(293)

smartare än en femteklassare svt

Josefin Johansson på pressträffen inför årets säsong av ”På spåret”. Bild. IBL

Lasse Kronér har varit programledare för ”Smartare än en femteklassare” sedan programmet startade 2011. Under hösten 2017 meddelade Kronér dock sitt beslut att kliva av från uppdraget. Sedan dess har SVT letat efter en ersättare.

Annons

Nu är det alltså klart att det blir komikern och programledaren Josefin Johansson som kommer att ”grilla” femteklassare och vuxna i programmet.

– Det känns så klart också lite läskigt, det är första gången jag leder ett sådant stort tv-program. Det är också så himla mycket regler i sådana här sällskapsspel, säger hon till TT.

Josefin Johansson tror dock att hon kanske har mer gemensamt med barnen än de vuxna som är med och tävlar.

– Vi har samma intressen och samma stilideal. Det känns ibland som att jag ser ut som att jag är Dolly Styles mamma, med olika pasteller.

smartare än en femteklassare svt

Josefin Johansson i ”Allsång på Skansen” 2016. Bild. IBL

Tävlar i ”På spåret”

Josefin Johansson, ursprungligen från Stubbabo i Småland, har tidigare lett flera program i radio som ”Pang Prego”, spelat sketcher i tv, sjungit i ”Doobidoo” och sänt humorpoddar som ”Crazy Town”.

Josefin Johansson, som även uppträder under namnet ”Josefinito”, sjunger också i flera band. Under hösten syns hon även som en av de tävlande i ”På spåret” tillsammans med Johar Bendjelloul.

Läs mer:

Så blev SVT:s ”Vår tid är nu” en succé


Läs mer om:

Dela
(293)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…