Annons

Annons

Hollywoodstjärnans hyllning av Rolf Lassgård: ”Briljant”

Rolf Lassgård har spelat in film i Hollywood med världsstjärnor som George Clooney och Alexander Paynes. Nu hyllas han för sin insats. "Rolf Lassgård är briljant", säger Matt Damon till Aftonbladet.

Dela
(123)

Rolf Lassgård befinner sig just nu i Norrbotten för att spela in en ny tv-serie som bygger på ”Jägarna”.

Rolf Lassgård. Bild: Aftonbladet / IBL Bildbyrå

Nyligen besökte den svenske skådespelaren filmfestivalen i Venedig för den internationella filmen ”Downsizing”.

Annons

Filmen handlar om forskaren Jørgen Asbjørnsen, spelad av Rolf Lassgård, som krymper människor från 180 centimeter till 12 centimeter. Upptäckten leder till händelser som påverkar både människor och vår planet. Klimatförändringen spelar en bärande roll i historien.

– Det som tas upp i filmen gör den skrämmande aktuell, säger Rolf Lassgård till Aftonbladet.

Matt Damon: ”Rolf är så skicklig”

I övriga rollen hittar vi stjärnor som Kristen Wiig, Christoph Waltz, Neil Patrick Harris, Brigette Lundy-Paine och Matt Damon. Den sistnämnde passar också på att hylla den svenske skådespelaren för hans insats i filmen.

– Rolf Lassgård är briljant. Och han är en väldigt trevlig man. Han påminner faktiskt om sin rollfigur, säger Matt Damon till Aftonbladet.

Matt Damon tillsammans med Luciana Damon i Venedig. Bild: David Fisher/REX

Inledningen av filmen är inspelad på Lofoten i Norge. I en scen håller Rolf Lassgård karaktär ett tal på en båt i en norsk fjord.

– Han pratar om vilken tålmodig skulptör naturen är. Det är en teatralisk monolog, och med en sämre skådespelare hade det blivit fel. Men Rolf är så skicklig och sätter varenda replik perfekt, säger Matt Damon till Aftonbladet.

”Downsizing” har premiär i Sverige den 19 januari 2018.

Läs mer:

Rolf Lassgård gör comeback i paradroll: ”Som att träffa en gammal vän”


Läs mer om:

Dela
(123)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…