Annons

Annons

Hitta en ny kompis – så här gör du!

Har du tid över och vill lära känna människor från andra delar av världen? Här är några tips på hur du kan göra för att hitta en ny kompis!

Dela
(0)

I kompisprojektet blir du matchad med likasinnade. Tillsammans kan ni ta en fika, promenera eller göra något tillsammans.

I kompisprojektet blir du matchad med likasinnade. När ni träffas kan ni ta en fika, promenera eller göra något tillsammans.

 

Vänskapsprojektet Kompis Sverige startades 2013 av vännerna Pegah Afsharian och Natassia Fry, som ett sätt att få etablerade och nya svenskar att mötas på en jämlik nivå. Förutom i Stockholms kommun finns projektet även i Botkyrka, Värmdö och Tyresö. Men grundarna hoppas på att få fler kommuner intresserade.

Annons

Alla som har permanent uppehållstillstånd och är över 18 år, nyfikna på sina medmänniskor och delar Röda Korsets värdegrund får vara med. Man ska också vara beredd på att träffa sin kompis minst sex timmar i månaden under ett halvår.

Du anmäler till Kompis Sverige, som intervjuar dig om dig själv, din yrkesbakgrund och dina intressen. Sedan matchas du ihop med en ny potentiell vän. Under kompisträffarna kan du och din nyfunna vän till exempel fika, promenera, besöka museum eller äta middag hemma hos varandra. Flera museer, som till exempel Abba the Museum och Nobelmuseet, erbjuder gratis inträde till alla som deltar i projektet. Läs mer på Kompis Sveriges hemsida: www.kompissverige.se.

Det finns även flera andra vänskapsprojekt som parar ihop nyanlända och etablerade svenskar. Ett exempel är Invitationsdepartementet, där svensktalande och nyanlända som vill lära sig tala svenska bättre bjuder hem varandra på middag. Ett annat exempel är Svenska med baby, där småbarnsföräldrar med olika ursprung träffas för att bryta segregationen. Fler aktiviteter finns samlade på webbplatsen bekantskaper.se.

 

Läs mer

Dansen har gjort dem till vänner för livet

Singelklubben hjälpte Cecilia ur ensamheten

10 tips för att bryta ensamheten

 

Av Zandra Zernell

Foto: Shutterstock


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…