Annons

Annons

Himmelskt god kladdkaka!

Dela
(0)

Vilken kaka smakar härligt gott av choklad och står överst på allas önskelista? Kladdkakan såklart! Här bjuder vi fransk chokladtårta – kladdkakornas kladdkaka!
En mycket kladdig variant med fyllig smak av mörk choklad. Njut den med en gräddklick och jordgubbar!

Annons

ca 12 bitar

200 g mörk choklad
100 g smör
1½ dl vetemjöl
1 dl kakaopulver
1½ tsk bakpulver
½ tsk salt
4 ägg
3½ dl strösocker
1 dl crème fraiche

Garnering & servering
florsocker
3 dl vispgrädde
250 g jordgubbar

Ugn 175°

Gör så här

1. Hacka chokladen, skär smöret i små kuber. Smält tillsammans över vattenbad.

2. Sikta mjöl, kakao, bakpulver och salt i en skål. Blanda väl.

3. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Vänd ner chokladblandningen i äggvispet. Rör ner mjölblandningen i chokladsmeten. Tillsätt crème fraiche, rör till en slät smet.

4. Häll smeten i en smord, mjölad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diam. Grädda mitt i ugnen ca 25 min. Låt kakan svalna helt. Lossa den från formen. Täck med aluminiumfolie och låt stå kallt 1 dygn.

5. Sikta florsocker över vid serveringen. Dekorera med lite vispad grädde och jordgubbar. Servera resten av grädden och jordgubbarna bredvid.

Tips!
* Gräddningstiden varierar beroende på kakformens material. Aluminium kräver lite kortare tid än glas och keramik t ex.
* Använder du en större form än vad som står i receptet så korta gräddningstiden lite, annars blir kakan torr.
*Ju kortare gräddningstid desto kladdigare kaka!
*Låt gärna kakan vila kallt 1 dygn före servering.

Foto: Erik Karlsson



 

Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…