Annons

Annons

Herre jemine!

Dela
(0)

 

Ett par snabba Kung liljekonvalj av dungen-reflektioner:

* Ler åt uttryck som ”Herre jemine, vad är det man givit sig in i!” och ”Tant skulle också vara hysterisk om tant hade…”

* Njuter av bokens inledning: ”Månaden var juni. Dagen var en fredag, och klockan var enligt Dina Richardsons visserligen något otillförlitliga uppgift tio minuter i tre när hon i hörnet av Prästgatan och Ågatan hejdades av att någon ropade hennes namn. Hon vände sig om och kisade överraskat mot solen.”

Annons

Visst hajar man att allt förvisso är skönt, vackert och lugnt just nu – men snart smäller det?

* Imponeras av hur snyggt Lang målade upp en omedelbar bild av sina karaktärer: ”…hade Dina av försynen blivit utrustad med bruna, för tillfället ytterst korta lockar, en uppkäftig näsa och skrattande sneda ögon; Anneli åter smal och spröd och klassiskt vacker och romantiskt blek, och hon bar sitt mycket ljusa hår uppsatt i en graciös knut i nacken.” Gammaldags men klockrent!

* Förvånas åt att kommissarie Christer Wijk tydligen har svart, blankt hår. Jag har alltid trott han var lång och blond! (Hur är det med minnet, egentligen?!) Så då är ju Ola Rapace plötsligt mitt i prick som den snygge Christer Wijk. Pampas produktion är alltså i full gång med flera filmer, och förutom Rapace så Tuva Novotny och Linus Wahlgren med som Puck och einar. Och visst verkar det som att de fångar svenskt 50-tal?

 

Fortsätter fördjupningen… Körigt!  🙂


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…