Annons

Annons

Hemmets Ladies – nu 23,5 kilo lättare!

Dela
(0)

Minns ni hur det var, där strax efter nyår när vi drog igång bloggen Ladies Light? Så här skrev vår chefredaktör Pia:

Första gemensamma invägningen skedde på redaktionen i dag, måndag 7 januari.

Annons

Stina startar på 72,0, Monika på 73,8 och jag, Pia, väger in mig på 75,3. Vi har alla ungefär samma mål, att minska cirka 10 procent av vår nuvarande vikt.

Till vår hjälp har vi varandra, Viktväktarna, promenadkängor, joggingskor.

Gilla Hemmets på Facebook

Och nu, knappt fem månader senare, är de i mål och vi på redaktionen är förstås väldigt stolta (och liiite trötta på att höra dem prata om points, tappade sötsugar och varför Viktväktarnas mobil-app är bäst i världen).

Så här skriver de själva om sin viktresa:

 

1 löfte, 2 målgångar!

Den 7:e januari lovade jag här på bloggen att äta bättre och röra mig mer. Så att jag skulle slippa springa Göteborgsvarvets halvmara i maj med en ”ryggsäck” på 8 kilo. Ett hälsoproffs sade till mig att om jag bara gick ner 5 kilo skulle min varvtid automatiskt förbättras – utan träning. En tankeställare. Jag bestämde mig och gjorde upp en plan. 8 kilo bort på 5 månader. Och jag lyckades. Tack vare ViktVäktarnas filosofi (peppande coach, trevliga VV-möten och smart app i mobilen) har dallrande lår och bilringar ersatts av starka ben som bar mig över Göteborgs gator och broar på rekordtid. 4 minuter bättre än förra året sade klockan – trots 29 graders hetta. Jag kände mig glad, positiv och lättfotad (det var bara den sista kilometern som jag nästan dog, men det var det värt). Känslan på mållinjen kan bara jämföras med barnafödande. Från total utmattning till obeskrivlig lycka ¬på sekunden!

 

Startvikt 7 januari 2013: 72 kilo

Målvikt 18 maj 2013: 64 kilo

Total viktminskning: 8 kilo, dvs 1 kilo mer än målet

 

Göteborgsvarvet 2012 = 02.11 tim

Göteborgsvarvet 2013 = 02:07 tim

Nästa Göteborgsvarv 2014: >02.00 tim?

 

Tänker fortsätta leva efter filosofin:

• Jag kan äta allt – men inte alltid.

• Kompensera ökat matintag med mer motion.

• Hålla koll på vad och hur mycket jag stoppar i mig.

• Att alltid ställa mig frågan. ”Är det jag vill äta och dricka just nu värt sitt pris – i points, pengar, viktuppgång och välbefinnande?

 

Det bästa är att jag…

… inte är sugen på fett och sötsaker längre.

… känner mig snygg i jeans och festklänning.

… mår bra överlag (har en bra magkänsla).

Stina

 

Hurra!!!

Nu är jag färdig, efter 20 veckor, det blev hela 8,5 kg som jag gick ner i vikt. Just nu håller jag på att plana ut med att hålla vikten i 6 veckor (och det är inte så lätt) då får jag bara äta 6 fler points. Så det blir inte till att frossa… Nu satsar jag på att bli guldmedlem.

Appen har varit det roligaste just för att kunna hålla koll på hur mycket jag äter, med massor av recept, så den kommer jag att behålla.

Det har verkligen varit lärorikt med VV just för att jag måste äta väldigt sunt och godissuget har försvunnit (jag testade lite lösgodis, men fy – det var inte gott). Det blir förstås en och annan liten chokladbit emellanåt.

Styrketräningen och långa rundor med min hund Zanni kommer jag att ha kvar, för det går ju inte att bara lägga av.

Så nu ska jag iväg och handla de 2 sista glasen som var min viktbelöning.

Nu fortsätter mitt smalare och sundare liv!

Monika

 

7 kilo mindre av mig!

Och jeansen jag köpte 1993, året efter att dottern föddes, sitter nu som de gjorde då. Det ska de få fortsätta att göra. Nu vet jag hur jag ska äta i veckorna för att kunna kalasa lagom på helgerna. Och också att en tredagarskonferens tar minst en vecka att hämta hem…

Men jag är inte helt nöjd, 2 kilo till vill jag försöka gå ner, sedan är målet att plana ut och klara mig på egen hand.

Tack för hjälpen, Viktväktarna!

Pia L

 

Här kan du läsa bloggen Ladies Light!

 


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…