Annons

Annons

Hemmagjorda fiskpinnar med gräslökssås recept för 1 person

Att göra egna fiskpinnar är enkelt och mycket godare än färdigköpta. Gräslökssåsen smakar underbart till. Det här receptet är beräknat till en person.

Dela
(28)

Annons från Hemmets shop

Hemmagjorda fiskpinnar med gräslökssås

Att göra egna fiskpinnar är enkelt och smakar mycket godare än de du köper i frysdisken. Foto: Pontus Ferneman

Recept hemmagjorda fiskpinnar med gräslökssås

1 portion

125 g torskryggfilé, gärna fryst
1 litet ägg
2 msk ströbröd
salt, peppar
smör till stekning

Gräslökssås
1/2 dl vispgrädde
1/2 dl crème fraiche
50 g rumsvarmt smör
1/2 tsk citronsaft
salt
2 msk finhackad gräslök

Annons

Tillbehör
3–4 kokta potatisar
kokta bönor

 

Gör så här

1. Skär torskryggfilén i två delar på längden. Vispa upp ägget lätt för hand. Blanda ströbröd med lite salt och peppar. Doppa fiskbitarna först i ägg och därefter i ströbrödsblandningen.

2. Stek i smör på medelvärme ca 6–7 min (innertemperaturen ska vara 58–60°).

3. Gräslökssås: Vispa under uppvärmning ihop grädde och crème fraiche. Vänd ner smöret i klickar och rör såsen slät. Smaka av med citronsaft och salt. Blanda i gräslöken strax före servering.

4. Servera med kokt potatis och bönor.

 

ANNONS

Singelmat 2018
Äntligen finns en ny kokbok ute för alla singlar som tycker om att äta god och vällagad mat! 83 recept bara för dig! Hemmets singelmat är kokboken med 100 sidor lättlagade recept med bra råvaror – glöm det där med att räkna om recept. Här är alla recepten beräknade för 1 portion! Kokboken ger dig recept på allt från kycklingen, pastan, soppan till desserten.

Gå till shoppen

Läs mer: Krämig fisk- och skaldjursgryta som du lagar på nolltid

Gräddig fisk- och skaldjursgryta

 


Läs mer om:

Dela
(28)



Annons


Annons

Laddar nästa sida…