Annons

Annons

Hemglass satsar på glass för hundar!

Glass för hundar, kan det vara något? Ja! Till sommaren börjar Hemglass sälja hundglass med smakerna älgkött, lax och oxlever!

Dela
(79)

hundglass-2

 

Minns du när du var barn och hörde ljudet av Hemglassbilen? Minns du hur euforisk du blev? Nu i sommar får vi se hur landets alla hundar kommer att reagera – när Hemglass börjar sälja hundglass.

Annons

Idén kommer från Sonja Marie Catani och hennes 10-åriga dotter. 2014 började de göra glass hemma till sina hundar Hugo och Celine. Fler fick höra om idén, glassen började säljas på olika restaurangkök i Stockholm och i slutet av sommaren 2015 hade de över 3 000 kunder.

Inför sommaren har Hugo&Celine, som hennes företag heter, köpt en egen fabrik i Karlkrona för att hundar i hela Sverige ska få äta laktosfri yoghurtglass med älgkött, lax eller oxlever.

– Det är fantastiskt! Avtalet med Hemglass gör att vi når ut till samtliga svenska hushåll. Men det skapar också lyxproblem för oss att hinna ikapp med produktionen. Just nu är efterfrågan på vår glass större än vi hinner producera, säger Sonja Marie Catani till DI Weekend.

Hon förklarar att glass för hundar är fullständigt logiskt.

– När vi träffar glasschefer brukar jag påpeka att det finns 820 000 registrerade hundar i Sverige. Som jämförelse finns det 730 000 svenska barn i åldern 6 till 12 år. Bara i Sverige omsätter hundmatsbranschen 6 miljarder kronor.

 

Läs mer:

Film: Kossan Margit tror hon är hund

Så gör du om ditt husdjur sätter i halsen

10 livsmedel som kan förgifta din hund 

 

Text: Mats Bax, Café.se 

Foto: Shutterstock, Hugo & Celine


Läs mer om:

Dela
(79)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…