Annons

Annons

Hemgjord vaniljkräm

Vaniljkräm är enkelt att göra själv och ljuvligt gott i bakverk.

Dela
(0)

1 sats motsvarar ca 3 dl

½ vaniljstång
2 dl mjölk
4 msk strösocker
3 msk maizena majsstärkelse
3 äggulor
1 msk smör, mjukt

Gör så här
1. Klyv vaniljstången och skrapa ur fröna. Koka upp stång och frön med mjölken.

Annons

2. Blanda socker, maizena och äggulor i en skål. Slå den heta vaniljmjölken i äggblandningen under vispning.

3. Häll tillbaka allt i grytan och koka några minuter på medelvärme under omrörning till en tjock crème. Ta från värmen och rör i smöret. Låt svalna.

Tips! Vaniljstången kan bytas mot vaniljpulver eller vaniljsocker. Men stång är godast!

 

Läs mer:

Sockerdoppade vanilj- och blåbärsbullar

Världens godaste kanelbullar

Mumsiga äppelbullar
Av Boel Ottmer
Foto: Shutterstock


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…