Annons

Annons

Havtornsoljan gjorde att smärtan i hårbotten försvann!

I flera år kämpade Yvonne för att bli av med de smärtsamma beläggningarna i hårbotten. Varken kortison eller ljusbehandling hjälpte. Tills hennes mamma tipsade om havtornsolja...

Dela
(30)

shutterstock_324226952

När Yvonne Lohela, 38 år, blev sjukskriven för utbrändhet hösten 2011 drabbades hon efter en tid av ännu ett problem.

—Jag fick en tjock beläggning i hårbotten. Det gjorde ont och brände, berättar Yvonne som är redovisningskonsult och bor med man och tre barn i Strömsund.

Annons

Hon hoppades i det längsta att besvären skulle försvinna av sig själva, men efter ett år sökte hon läkare och fick en remiss till hudkliniken på sjukhuset. Olika preparat med kortison skrevs ut, men inget hjälpte.

—Jag provade fem olika kortisonsalvor som skulle smörjas in i hårbotten och varje gång hoppades jag att det skulle bli bättre.

Förutom att hårbottenproblemet var plågsamt tog behandlingen mycket tid.

—Det kändes som allt kretsade runt det. Jag la ner åtskilliga timmar på att smörja in hårbotten, tvätta håret och sedan ta bort skorpor.

Allt detta påverkade också humöret negativt. Yvonne kände sig dränerad på kraft och energi och hade inte ork att vara så social som hon ville.

När kortisoncrèmerna inte hjälpte fick hon prova ljusbehandling som inte heller gav resultat. Ännu ett alternativ som diskuterades var cellgifter i låg dos.

—Det här pågick i två år och det var förstås väldigt jobbigt. Till slut fanns det inte mer att göra och jag fick höra att jag skulle få leva med de här problemen, det kändes hopplöst.

Yvonne Lohela blev av med sina hårbottenbesvär tack vare naturmedel med havtornsolja.

Yvonne Lohela blev av med sina hårbottenbesvär tack vare naturmedel med havtornsolja.

Sjukvården kunde inte hitta någon förklaring till vad hårbottenbeläggningen berodde på och man kunde varken konstatera att det var eksem eller psoriasis.

—En kväll ringde min mamma och sa att hon hade läst en artikel om produkter med havtornsolja som kunde hjälpa mot hårbottenbesvär, berättar Yvonne.

Yvonne läste mer om Q for Skin, som tillverkar produkterna, på internet och bestämde sig för att testa. Efter rådgivning började hon ta kapslar med havtornsolja, smorde in hårbotten med havtornsserum och tvättade håret med Quick Relief Shampoo. Hon använde också en naturborste med svinborststrån för att massera hårbotten och få bort beläggningarna.

—Redan efter en vecka märkte jag resultat och ett par dagar senare var jag helt ren i hårbotten! Då försvann också smärtan och den brännande känslan, säger Yvonne och fortsätter:

—Jag trodde inte det var sant. Det var en enorm lättnad att slippa beläggningarna och smärtan som jag trodde jag skulle få dras med resten av livet.

Hon påbörjade behandlingen i april 2015 och har sedan dess fortsatt med kapslarna, serumet och schampot.

—Jag vet inte riktigt om jag vågar sluta, då kanske besvären kommer tillbaka, men kanske kan jag trappa ner dosen lite. Det känns bra att produkterna bygger på havstornsolja och är ekologiska.

Nu när allt inte längre kretsar runt hårbottenbesvären mår Yvonne mycket bättre och känner sig piggare och gladare.

—Det känns som att jag har fått mitt liv tillbaka. Nu är det mycket roligare att vara social och träffa folk.

 

 


Läs mer om:

Dela
(30)Annons


Annons

Laddar nästa sida…