Annons

Annons

Havresmulpaj med äpple och kanel

Smulpaj med havregryn och kaneldoftande äppelfyllning – alltid lika gott!

Dela
(0)

Smulpaj med äpple och kanel

 

8 port

Smuldeg
150 g smör
2 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 dl havregryn
2 msk mandelspån

Fyllning
5–6 äpplen
2 msk strösocker
11/2 tsk malen kanel

Garnering
äppelklyftor
florsocker
kryddgrönt

Annons

Ugn 225°, 200°

Gör så här

1. Smuldeg: Tärna smöret. Blanda snabbt smöret med mjöl, socker och havregryn till en grynig massa. Fördela hälften av smulorna i en smord pajform, ca 24 cm i diam, eller i portionsformar. Förgrädda smulorna i 225° varm ugn 6–7 min. Sänk ugnsvärmen till 200°.

2. Fyllning: Kärna ur och klyfta äpplena. Lägg klyftorna i en bunke, strö över socker och kanel. Vänd runt så att allt blandas.

3. Fördela klyftorna på pajbotten och strö över resten av smulorna. Strö över mandelspån. Grädda i 20–25 min (portionsformar ca 15 min).

4. Garnera med äppelklyftor, florsocker och kryddgrönt.

 

Läs mer

Hallonpaj med choklad

Fru Bråttoms smulpaj

Hallonsmulpaj i glas

 

Av Bitte E:son Forsberg

Foto: Anders Norrsell



 

Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…