Annons

Annons

Härligt sega chokladrutor i långpanna

Seg chokladkaka med hallonsylt, garanterat strykande åtgång! Serveras tillsammans med lite vispad grädde.

Dela
(8)

Mumsiga chokladrutor

ca 20 rutor

150 g ljus choklad
150 g smör
3 ägg
2½ dl strösocker
3 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
1½ tsk vaniljsocker
1 krm salt

Fyllning
ca ¾ dl hallonsylt

Ugn 175°

Gör så här

1. Hacka chokladen. Smält smör och choklad tillsammans på svag värme i en kastrull. Låt svalna.

Annons

2. Vispa ägg och socker lätt, utan att det blir pösigt. Blanda de torra ingredienserna.

3. Rör samman allt till en jämn smet.

Gilla Hemmets på Facebook

4. Häll smeten i en form, ca 25×30 cm, klädd med bakpapper. Klicka hallonsylt över smeten.

5. Grädda i mitten av ugnen 15–20 min. Låt svalna. Skär i rutor. Servera gärna med lättvispad grädde.

 

 

Av Boel Ottmer Foto: Pontus Ferneman

 


Läs mer om:

Dela
(8)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…