Annons

Annons

Härliga smörgåsbakelser till festen

Dela
(0)

Skinkbakelser

Servera bakelserna som del av en buffé, som förrätt eller som en liten vickningsrätt.

Frestande goda skinkbakelser

4 st

12 skivor formfranska

smör

Fyllning 1

½ röd paprika

½ dl crème fraiche

50 g ricottaost

Annons

2 msk röd paprikapesto

Fyllning 2

75 g rökt skinka

blad av ½ kruka basilika

100 g färskost, t.ex. philadelphiaost

Toppkräm

100 g färskost, t.ex. philadelphiaost

½ dl crème fraiche

1 dl riven parmesanost

Gilla Hemmets på Facebook

Garnering

4 msk finklippt gräslök

8 skivor parmaskinka el rökt skinka

basilikablad

physalis

 

Gör så här

1. Ta ut rundlar ur brödet.

2. Fyllning 1: Kärna ur och hacka paprikan fint. Blanda crème fraiche, ricottaost, pesto och paprika.

3. Fyllning 2: Strimla skinkan och finhacka basilikan. Blanda färskost, skinka och basilika.

4. Smöra brödrundlarna. Lägg ut 4 rundlar och bred fyllning 1 på dem. Täck med ett lager brödrundlar och bred fyllning 2 på dem. Täck med de resterade bröden.

5. Toppkräm: Blanda färskost, crème fraiche och parmesanost. Bred ut krämen runt bakelserna.

6. Garnering: Tryck försiktigt fast gräslöken runt kanterna. Garnera med skinka, basilika och physalis.

Av Bitte E:son Forsberg Assistent: Linnea Ericsson Foto: Anders Norrsell



 

Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…