Annons

Annons

Här får lille Casper krama och byta mössa med polisen

Casper Bruna-Rojas, 4, ville lämna blommor till de poliser som jobbade under terrordådet i Stockholm. När han mötte polisen fick han inte bara lämna över blomman – han fick dessutom prova en riktig polismössa."Jag tyckte det var stort att han trots det svåra som hänt, kunde ta sig tid till det", säger pappa Christian Bruna-Rojas om polismannens gest.

Dela
(292)

Efter terrordådet i Stockholm har tusentals människor besökt Sergels torg för att hedra offren, och för att tacka de poliser som tillsammans med räddningstjänst och vårdpersonal jobbade under attacken.

Annons

Casper Bruna-Rojas är bara fyra år gammal, men hans föräldrar har ändå valt att berätta om det fasansfulla som hände på Drottninggatan på fredagseftermiddagen.

– Jag tycker att föräldrar ska vara ärliga mot sina barn och inte försköna eller förhala något. Jag tycker att det är viktigt att lyfta fram att det inte har med religion eller etnicitet att göra, säger pappa Christian Bruna-Rojas.

Gilla Hemmets på Facebook

Bild: Privat

Fick prova polismössan

Casper hade sett på tv att många lämnade blommor till de poliser som jobbade i samband med attacken.

– Han tycker jättemycket om poliser och skiner upp när vi ser en polisbil. Vi brukar förklara att polisen hjälper samhället. Dessutom har han sett Spindelmannen hur många gånger som helst, och sett hur han samarbetar med polisen.

Efter söndagens taekwondoträning åkte Casper tillsammans med föräldrarna till minnesstunden, iklädd sin mössa med Spindlmannenmotiv. Enligt Christian kunde Casper känna av den lågmälda stämningen på platsen.

– Han sa till oss att vi inte skulle vara ledsna. Han har ett stort hjärta.

Bild: Privat

Uppe vid trappan stod en polis som Casper överlämnade sin blombukett till. Som tack fick han en kram.

– Polisen sa att han hade en fin mössa och frågade om de skulle byta. Då lyste Casper upp, det var väldigt roligt att se, säger Christian Bruna-Rojas.

Bild: Privat

”Det var stort”

Christian berättar att Casper tycker om att titta på bilderna där han och polisen har bytt mössa. På kvällen innan han ska lägga sig berättar han gärna sagor som handlar om poliser och Spindelmannen. Det är tydligt att händelsen har påverkat honom.

Den fina gesten från polisen betyder också mycket för Caspers föräldrar.

– Jag tyckte det var stort att han trots det svåra som hänt, kunde ta sig tid till det. Polisen har ett svårt jobb och det skrivs mycket illa om dem, så jag hoppas att det kände stödet från alla som var där, säger Christian.

Expressen var först med att rapportera om Caspers fina möte med polisen.

 

Läs också:

8 bilder som visar hur Stockholm reser sig efter attacken


Läs mer om:

Dela
(292)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…