Annons

Annons

Här är testet som visar om ditt bakpulver är för gammalt

Bakpulver har en självklar plats i skafferiet. Inte sällan kan en förpackning stå kvar i flera år. Men hur länge håller bakpulver egentligen?

Dela
(23)

Bild: Shutterstock/IBL

Bakpulver är ett viktigt jäsmedel i en mängd bakverk som scones och sockerkaka.

Men även om burken med bakpulver aldrig tycks sina, kan även bakpulver bli gammalt. Visserligen finns det ingen anledning att stirra sig blind på bäst före-datumet, har du förvarat ditt bakpulver på rätt sätt kommer det att hålla långt längre.

Annons

Enligt kocken Francisco Migoya håller bakpulver väldigt länge så länge du förvarar det svalt och fuktfritt i en lufttät förpackning utan större temperaturskillnader.

Testa bakpulver

För att ta reda på om ditt bakpulver tappat sin effekt finns det ett enkelt trick.

Gilla Hemmets på Facebook

Prova att blanda en tesked bakpulver tillsammans med en knapp deciliter kokande vatten. Om det ”bubblar entusiastiskt” har bakpulvret inte tappat sin effekt, tipsar Francisco Migoya.

Bild: Shutterstock/IBL

Är du osäker finns det ändå ingen anledning att chansa eftersom bakpulver är ett så pass billigt livsmedel. Har du inget bakpulver men däremot bikarbonat kan du ta hälften så mycket bikarbonat som bakpulver. Kom bara ihåg att bikarbonat behöver något surt – exempelvis filmjölk, yoghurt eller mjölk – för att reagera.

Läs mer:

Så blir dina ugnsplåtar som nya igen – 4 tips

Ugnsplåtar rena 4 tips


Läs mer om:

Dela
(23)Annons


Annons

Laddar nästa sida…