Annons

Annons

Allt för Sverige är tillbaka – här är alla deltagarna!

På söndag startar årets säsong, den sjätte, av Allt för Sverige där tio nya svensk-amerikaner får uppleva landet där de har sina rötter. Vinnarens pris är en träff med den okända svenska släkten.

Dela
(4)

Alltför-sverige

Här är de nya deltagarna i Allt för Sverige. Foto: Bo Håkansson/Bilduppdraget/SVT

 

Deltagarna tävlar mot varandra, både i lag och individuellt i matcher med anknytning till svenska seder och myter. Årets säsong är den sjätte och som tidigare är Anders Lundin programledare.

Årets deltagare i Allt för Sverige:

 • Anna LoPinto, 25 år, är en cowgirl som bor i Nashville, Tennessee. Hon växte upp i Little Sweden, Minnesota som den yngsta av åtta barn.
 • Erica Andersson, 65 år, är professor i psykologi och chef över Psykologiska institutionen på ett universitet utanför San Francisco. Hon föddes som Eric men för 20 år sedan stod det klart för henne att hon var en kvinna i en mans kropp. Ericas farmor och farfar pratade svenska, så det svenska arvet har alltid legat nära.
 • Patrick Glass, 30 år, Spokane, Washington är kock och utbildad i det franska köket. Han började laga mat som femåring med sin svenska mormor/farmor och har sedan dess älskat smaker. Patrick har också firat midsommar och svensk jul varje år av sitt liv.
 • Jason Blohm, 49 år, har bott i Los Angeles i hela sitt liv. Han växte upp under fattiga förhållanden. Hans mamma bar ensam hela försörjningsbördan och jobbade alltid. Barnen fick klara sig själva. Jason är tokig i allt som är svenskt och hans favoritställe är en pizzeria som gör svenska pizzor.
 • Erik Seaholm, 38 år, är en musikälskande speciallärare från Austin, Texas. Han växte upp med hippieföräldrar som självklart lyssnade mycket på Willie Nelson. Han är stolt över sitt svenska arv och har en flera svenska tatueringar. Han älskar också svensk fotboll, är ett fan av Malmö FF och Zlatan.
 • Inger Romero, 44 år, är en djupt troende hemmafru från Temecula, Kalifornien. Hennes familj har inte råd att låta barnen gå i den kristna privatskolan i staden, så Inger är deras lärare i så kallad home-schooling. Eftersom Ingers man jobbar hemifrån så är oftast familjen tillsammans dygnet runt.
 • Micka Cain, 34 år bor i Cincinnati, Ohio men föddes i Colorado, men växte upp i Puerto Rico. Hennes föräldrar var missionärer och de bodde i slummen, som därför blev Mickas uppväxtmiljö. Senare flyttade familjen till Littleton, Colorado och Micka gick på Columbine high school och var med om den fruktansvärda skolmassakern 1999. Hon älskar att dans och hälsa på sin farmors svenska gård i Colorado.
 • Sarah Steinman, 30 år, bor i Minneapolis, Minnesota, älskar naturen och jobbar som vildmarksguide för ungdomar med trassliga bakgrunder. Hennes pappa är enormt intresserad av släktforskning, men Sarah har hon insett att det nästan bara handlar om män. Hon vill veta historierna om kvinnorna.
 • Steven Swanson, 35 år, är en djupt kristen MMA-fighter och bor i Palm Springs, Kalifornien. Hans pappa, som stod för det svenska arvet, dog i cancer när Steven var fem år och hans mamma har fått slita hårt för att få det att gå runt. Steven har även bott hos sin morbror, en pastor i Oklahoma.
 • John Burt, 45 år, är jurist och har egen advokatbyrå med tre anställda i Herriman, Utah. Han är mormon och gift för andra gången.
  John växte upp i en familj där föräldrarna fick slita för att få det att gå ihop ekonomiskt. Han bestämde sig tidigt för att han inte ville ha det så som vuxen.

 

Annons

Allt för Sverige har premiär i SVT1 söndag den 23 oktober kl 20.

Hur gick det för fjorårets deltagare? Hemmets har talat med Karen Berg-Roylance, som i dag heter Karin Josefine Berg, och vars liv förändrats radikalt!


Läs mer om:

Dela
(4)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…