Annons

Annons

Här är Ingvar Kamprads avskedsbrev till IKEA-familjen

Ingvar Kamprad tänkte på sitt livsverk och sina medarbetare in i det sista. Nu har familjen hittat ett brev med en sista hälsning till ”IKEA-familjen”.

Dela
(102)

Ingvar Kamprad skrev brev till medarbetarna

Ingvar kamprad skrev en sista hälsning till ”Ikea-familjen”. Nu har familjen publicerat brevet. Bild: Ikea

När Ingvar Kamprad gick bort tidigare i år hade han byggt upp ett möbelimperium från grunden. Hans gärning och företagets speciella kultur hyllades av allt från statsmän och politiker till de enskilda medarbetarna på lagret i Älmhult där sagan startade.

Annons

I berättelsen om Ingvar Kamprad handlar det också mycket om den anda han ville ha in i företaget. Ingvar Kamprad var ingen avlägsen chef som gömde sig på kontoret utan var mån om att gå ut på ”golvet” och vara nära medarbetarna. Det är också den andan som genomsyrar det avskedsbrev som familjen hittat i hemmet på Bölsö utanför Älmhult, skriver Expressen.

Gilla Hemmets på Facebook

Brevet har publicerats i sin helhet i IKEA:s kanaler och det riktar sig till alla som är eller har varit anställda på företaget.

”Ett brev från Ingvar till oss alla har hittats i hans hem. Ingvars önskan var att det skulle delas med dig och alla andra i IKEA-familjen”.

Saknar gemenskapen

I det efterlämnade brevet konstaterar Ingvar Kamprad att han levt ett fantastiskt liv, om än jobbigt ibland.

Han skriver också om saknaden han känner efter gemenskapen i företaget. Alla kramar och de 1500 handslagen på den årliga julfesten i Älmhult.

”Det jag visste och kunde har jag lärt av dig ute på våra golv tillsammans med dig”, skriver Kamprad i brevet.

Ingvar Kamprads brev till Ikea-familen

Ingvar Kamprads brev till Ikea-familjen.

Löftet från sönerna

I sitt brev riktar sig Ingvar Kamprad både till de äldre och de yngre i företaget. Det som ofta återkommer i skildringarna av Ingvar Kamprad som företagsledare återkommer också i brevet när han skriver om att ”enkelheten och det sunda förnuftets tid ännu inte är förbi”.

Samtidigt som han tar ett varmt farväl av Ikea-familjen tackar han för det generösa förtroende han fått av de anställda och hoppas att sönerna Peter, Jonas och Mathias ska få samma.

”De har alla tre lovat att tillsammans med er föra vårt verk vidare i tjänst åt de många människorna”.

Läs hela brevet:

Till dig som arbetar eller har arbetat på IKEA:För några månader sedan lämnade vår grundare Ingvar oss. Han är mycket…

Posted by IKEA on Tuesday, June 19, 2018

Läs mer: Klart: Här blir Ingvar Kamprads sista vila

Här blir Ingvar Kamprads sista vila


Läs mer om:

Dela
(102)Annons


Annons

Laddar nästa sida…