Annons

Annons

Här är bilden som fick läraren Lydia avstängd

Läraren Lydia Fergusons selfie fick henne avstängd från skolan. Nu har eleverna på skolan tagit strid för henne och samlat in över 200 namnunderskrifter för att få henne tillbaka, rapporterar Daily Mail.

Dela
(55)

Trebarnsmamman Lydia Ferguson har en regel när det gäller bilder på sociala medier: Kan hon inte visa den för sin farfar har den inget på internet att göra.

Nyligen delade hon med sig av en bild på Facebook. På bilden sitter läraren barbent på kanten till en säng iklädd en vit byxdress och svarta klackar. Kort därefter blev hon avstängd från sitt arbete på högstadieskolan i Newport Pagnell i södra England, rapporterar bland annat Daily Mail.

Annons

Bild: Facebook

Efter att en annan person i personalen sett bilden blev Lydia Ferguson kallad till ett möte, skriver The Sun.

Flera elever säger att de hört hur läraren blev anklagad för att vara ”sensuell” och ”utmanande”. Enligt Telegraph filmade elever också när Lydia Ferguson blev eskorterad ut från skolan i samband med avstängningen. Under samtalet ska läraren försvarat sig med att hon inte alls höll med om att bilderna var utmanande.

Efter avstängningen startade eleverna snabbt en namninsamling för att få tillbaka sin lärare, rapporterar tidningen Milton Keynes. Inom loppet av 24 timmar hade eleverna samlat ihop över 250 namnunderskrifter – flera av dem från föräldrar.

– Hon är en fantastisk lärare. Hon hjälper elever som har det tufft och är utsatta för mobbning och sådant. Hon gör så mycket för att hjälpa oss och vi är upprörda över att hon blivit avstängd, säger en av eleverna som citerats i flera brittiska medier.

Bild: IBL

Rektorn: ”Inget vi diskuterar”

Den ursprungliga Facebook-posten ska också ha delats över hundra gånger på sociala medier av elever på skolan och fått över 300 kommentarer, rapporterar The Mirror.

Flera av dem som kommenterat påpekar att bilden knappast kan ses som stötande.

”Det är inget fel på den här bilden. Vi tycker fröken ser fantastisk ut”, skriver en elev enligt Daily Mail.

Skolans rektor, Sue Carbert Read, säger så här till tidningen Milton Keynes:

– Om vi har problem med en lärare är det inget vi diskuterar med våra elever. Vi är medvetna om de rykten som sprids, men det handlar om slutsatser som dragits helt utan fakta, säger hon.

När Telegraph senare kontaktade skolan avböjde de att kommentera.


Läs mer om:

Dela
(55)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…