Annons

Annons

Här är 5 fina julblommor att inspireras av

Nu är det dags för julblommorna att flytta in i våra hem. Här är tips på 5 vackra blommor som vi förknippar med julen.

Dela
(78)

I jul bör du dekorera hemmet med svulstiga blommor och yviga buketter. Floristen Christoffer Broman listar här 5 av julens trendigaste blommor.

1. Amaryllis

Via Odla.nu

– Helt klart en favorit både i kruka och som snittblomma. I jul väljer jag sorterna Silvia eller Alfresco. Silvia är en dekadent, lyxig, stor och mörk snittblomma. Alfresco kommer på kruka och är blygsam när du köper den men blir sedan tjock och härlig som en pion. Ser faktiskt ut som ett popcorn.

2. Hyacinter

Via Blomsterfrämjandet

Annons
Gilla Hemmets på Facebook

– Knubbiga svenskodlade hyacinter är fantastiska. De är något dyrare än de importerade men håller längre. Så satsa hellre på färre stora och lyxiga i en kruka, än på flera små.

3. Julrosor

– På snitt tycker jag vanliga vita julrosor är de finaste. Dessa ska köpas nära firandet då de inte står sig så länge. Blanda upp med några härligt gröna kvistar och ställ i en vas på bordet. På kruka är Hellebourus jättefin – men se till att köpa en utan blad för de med blad håller sig inte bra inomhus.

4. Orkidé cymbidium

Via theknot.com

– En kaxig växt med flera små blommor som gör sig fin med amaryllisen Silvia. Står sig i flera veckor, perfekt över jul och nyår. Funkar även bra ensam om du tar tre stycken och buntar ihop till en större bukett.

5. Fina gröna blad

– Var inte rädd för att satsa på massor av grönt i jul. Eucalyptus, kryptomera eller blåbärsris. Gå loss och lek och ta för er. Ju mer grönt desto mer dofter.

Christoffer Broman driver blomsteraffären Christoffers Blommor i Gamla Stan och Södermalm i Stockholm.

Artikeln publicerades först på Residence och är skriven av Rebecca Wictor

Läs mer:

3 tips: Så fixar du en enkel gå-bort-present med julstjärnor!


Läs mer om:

Dela
(78)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…