Annons

Annons

Häng med på äventyr – mitt i livet!

Dela
(0)

NR1svemark kopia

Livet blir inte alltid som man tänkt sig. Jag hade precis börjat skriva krönikor under vinjetten Livet på landet när min man fick ett ”en-gång-i-livet-erbjudande”. Ett jobb. Utomlands. I USA. Via ett år i Shanghai.

Annons

Välkommen, alltså, till Maria i Shanghai, bloggen om det ljuva livet på landet som blev en 40-årskris bland skyskraporna. Eller? Nja, jag vet inte riktigt än. Vi har bara bott här i snart två månader. Risken än nog att jag glömmer krisa! Här sker så mycket roligt & tokigt!

Gilla Hemmets på Facebook

Låt mig börja med att presentera mig. Wo jiao Maria Svemark. 39 år. Anställd på Hemmets Veckotidning sen -99. Reporter med nöje, livsöden & humor som specialintresse. Det var jag som skrev Loppisbloggen tidigare.

Gift med Niclas, tre barn tätt: Isa, 9, Jens, 7, och Ivar, 5. Hobby: Ingen aning. Jag gillade att inreda hus. Gå på loppisar, som sagt. Fixa fester. Sjunga i kyrkokören. Läsa kändistidningar. Promenera i skogen.

Här har jag inget hus, inga loppisar, ingen kör, inga vänner (nåja) och ingen skog. (Mina kändistidningar ska dock vara på väg hit).

Och på följdfrågorna svarar jag:

1. Ja, jag fortsätter att skriva krönikor i Hemmets Veckotidning under vinjetten Livet på landet. Jag säger som Zlatan: Det går att ta Maria från landet men inte landet ur Maria.

2. Nej, jag ska inte bli hemmafru. Men om någon tv-kanal vill göra en Svenska Shanghai-fruar så ska jag nog kunna skaffa mig en träffsäker dialekt/brytning, några snygga väninnor och bränna pengar på falska märkesväskor.

3. Nej, vi ska inte bo isolerat i en inhägnad, Amerika-inspirerad villaby i Shanghais förorter. Vi ska inte ha privatchaufför. Vi ska heller inte bo på Kinesiska muren. (Min 5-årings bästis såg Kinesiska muren på en bild på dagis och skrek: Ivar! Det är där du ska bo!)

Har du några andra frågor, skriv nedan eller maila mig på: [email protected].

Jag hjälper dig gärna med expat-relaterade frågor och turisttips, men kommer kanske inte att svara dig öppet, d v s på bloggplats. (En expat= en utlandsarbetande person)

Jag finns även på Instagram under namnet: bysvemark. Går att läsa som by (av) Svemark eller by-Svemark, som i byfåne.

Om du är student och sugen på att prova vingarna i Kina rekommenderar jag dig att kika in hos mina unga, ambitiösa vänner på motkina.se

Har du en blogg som jag bör läsa – hör av dig!

Dela gärna mina inlägg på Facebook!

 

 


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…