Annons

Annons

Han anklagade oss för vår sons död!

Dela
(0)

RELATIONER. För tolv år sedan miste vi vår son i en svår sjukdom. Han var positiv och kämpade i det längsta men sjukdomen var starkare. Han lämnade efter sig sin fru och två små barn. Han var en sådan glad och hjälpsam kille och vi saknar honom något enormt.
Vi har en nära släkting som är troende och tillhör pingstkyrkan. Jag trodde att sådana människor stöttade andra som har det svårt. Men de gav varken oss eller vår son något stöd via t ex telefonsamtal eller kort och de var inte ens med på hans begravning! För ett tag sedan träffade min man denna släkting och de började prata om vår son. Min man sa att det är den största förlust som drabbat oss. Då sa vår släkting att det var för att vi inte trodde på Gud som vår son dog. Det kändes som att han menade att det var vårt fel att vår son dog! Så upplevde jag det i alla fall. Bara för att vi inte var troende och med i pingstkyrkan. Hur kan en människa säga så? Har du något svar?
B.G

Annons
Gilla Hemmets på Facebook

Jag beklagar er stora sorg och det är väldigt tråkigt att höra om hur okänsligt er släkting beter sig. Troligen är er släkting väldigt troende och har helt ensidigt anammat det han tror på, utan att vara speciellt reflekterade. Alla människor dör ju – även barn och unga. Det finns inte något samband med om man tror på Gud eller inte eller hur många böner man har bett. Om en person säger det till någon med svår sorg så kan effekten bli precis som hos dig. Att personen blir oerhört sårad och känner sig beskylld och anklagad. Men du och din man vet egentligen att er son dog av en medicinsk anledning och att det inte var ert fel.
Tyvärr är det många människor som har svårt att hantera när någon blir svårt sjuk och avlider. Många vittnar om att stöd och hjälp kommit från ett helt annat håll än det personerna kanske hade väntat sig. Och att en person skulle vara speciellt from, hjälpsam eller empatisk för att han eller hon är troende är tyvärr inte alls sant. Det kan variera väldigt och har nog ingenting med tro att göra. Lägg inte mer energi på att försöka förstå er släkting utan umgås med dem ni känner stöd ifrån!

Har du en fråga om relationer? Mejla oss! 


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…