Annons

Annons

Hallontosca i långpanna

Knäckig tosca, mjuk sockerkaka och söta hallon bakade i långpanna – vilken fullträff!

Dela
(492)

Hallontosca i långpanna

35 st
200 g smör
5 ägg
4 dl strösocker
6 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1½ dl vispgrädde
250 g frysta hallon

Tosca
250 g flagad mandel
3½ msk vetemjöl
2¾ dl socker
150 g smör
1½ dl vispgrädde

Annons

Ugn 200°, 250°

 

Gör så här

1. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker poröst. Blanda samman mjöl och bakpulver. Tillsätt mjölblandning, smör och grädde, blanda till en jämn smet.

2. Häll smeten i en bakpappersklädd långpanna, 30×40 cm. Tina bären, fördela dem jämnt över smeten. Grädda mitt i ugnen ca 30 min på 200°, känn med sticka att kakan är torr. Höj temperaturen till 250°.

3. Tosca: Blanda samman ingredienserna i en tjockbottnad kastrull. Låt koka upp på svag värme under omrörning. Häll och bred ut smeten jämnt över den varma kakan. Sätt in kakan igen i ugnen, i övre delen. Grädda kakan 5–10 min tills glasyren fått en knäckig yta.

4. Låt kakan svalna. Skär den i rutor.

 

Läs mer

Vaniljrutor i långpanna

Blåbärsrutor med citron och vit choklad

Sega chokladrutor i långpanna

 

Av Ellinor Varady

Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(492)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…