Annons

Annons

Håkan och Christina körde hundspann från Särna till Treriksröset

Dela
(0)

Förra våren gav sig Christina och Håkan Nisula iväg på sitt livs äventyr! Tillsammans med 14 av sina hundar körde de närmare 160 mil till Treriksröset i norr. Starten gick i Särna i Dalarna och från början var det Håkans idé.

Annons


– Jag tyckte det skulle vara roligt om vi kunde göra något tillsammans med hundarna, säger Håkan i Hemmets Veckotidning nr 7.


Christina var dock inte lika övertygad som Håkan. Främst var det kylan och tanken på att sova ute i tält som oroade.


– När han lovat att vi skulle sova inomhus var 3-4:e natt för att kunna torka upp tält och kläder så vi inte blev för blöta var jag också redo, säger Christina som under färden fick uppleva fantastiska vyer och skrämmande oväder.


Samojedhundens egenskaper gör den till ett väldigt bra sällskap under en expedition. Det insåg redan upptäcksresenärerna Roald Amundsen och Fridtjof Nansen som använde sig av samojedhundar under sina expeditioner till Nordpolen och Antarktis. Och det vet paret Nisula som har en av Sveriges största kennlar med just samojedhundar.


– Det här var ju en resa där det inte var målet i sig som var det största utan själva resan, att vara ute så länge med hundarna, bara jag och Håkan, säger Christina.


– Men man ska inte åka ut på ett sådant här äventyr för att lappa ihop ett förhållande, för det kan vara ganska påfrestande, säger Håkan med ett skratt.


Paret var ute i sju veckor och under färden följde de skoterlederna norrut.  Läs mer om deras fantastiska äventyr i veckans nummer!


Foto: Mikael Lindblom


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…