Annons

Annons

Gyllene pumpasoppa

Servera den smörgula pumpasoppan i små glas, både gott och dekorativt!

Dela
(0)

Gyllene pumpasoppa
4 port
600 g butternutpumpa
1 gul lök
2 gula paprikor
2 msk flytande smör
6 dl vatten
2 tärningar grönsaksbuljong
3 dl crème fraiche
1 citron, skal och några droppar saft
salt och peppar

Annons

 

Gör så här:

1. Skär skalet av pumpan, ta ur ev kärnor och tärna fruktköttet. Skala och finhacka löken. Kärna ur och skär paprikan i grova bitar. Fräs lök, paprika och pumpa i smöret. Tillsätt vatten och buljongtärningar.

2. Koka sakta 10–15 min eller tills pumpan är mjuk. Mixa soppan i omgångar i en mixer eller med en stavmixer. Häll tillbaka soppan i kastrullen, tillsätt crème fraiche och citronskal. Värm soppan, smaksätt med citronsaft, salt och peppar.

 

Läs mer

5 saker du kan göra med pumpor

Kantarellsoppa med prästostkräm

Rotfruktssoppa med kräftstjärtar

 

Av Ellinor Varady

Foto: Erik Karlsson



 

Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…