Annons

Annons

Gyllene kokostoppar

Här låter vi kokostopparna få smak av saffran och citron – gott och spännande!

Dela
(0)

Gyllene kokostoppar

ca 22 st
50 g smör
1 pkt saffran (0,5 g)
200 g kokosflingor
1 stort ägg
1 dl strösocker
rivet skal av 1 citron
2 tsk pressad citronsaft

Garnering
100–150 g mörk choklad
Ugn 175°

 

Gör så här

Annons

1. Smält smöret tillsammans med saffranskornen. Låt svalna. Rör samman med övriga ingredienser. Låt stå och svälla ca 10 min.

2. Klicka ut smeten på plåt med bakpapper.

3. Grädda i mitten av ugnen 8–10 min. Låt svalna.

Gilla Hemmets på Facebook

4. Garnering: Hacka och smält chokladen. Doppa kakorna i chokladen. Låt stelna.

 

Läs mer

 

Mjuk pepparkaka i långpanna

Söta pepparkaksmuffins

Glöggbrownies

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman



 

Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…