Annons

Annons

Grundrecept, vetedeg

Dags att bulla upp till vårens fikastunder!

Dela
(1)

Grunddeg vetebröd

50 g jäst
5 dl mjölk, rumstemp
1/2 tsk salt
½ tsk stött kardemumma
11/4 dl strösocker
12½–13 dl vetemjöl
150 g smör, mjukt

Gör så här

1. Smula ner jästen i en degbunke och tillsätt lite av mjölken. Rör tills jästen löst sig. Häll i resten av mjölken.

Annons

2. Tillsätt salt, kardemumma, socker och ca hälften av mjölet. Klicka i det riktigt mjuka smöret.

3. Häll i resten av mjölet, förutom lite som sparas till utbakningen. Arbeta samman till en lös och slät deg. Låt jäsa övertäckt i minst 1 timme.

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman



 

Läs mer om:

Dela
(1)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…