Annons

Annons

Grillat grönsaksspett med bulgursallad

Champinjoner, paprika, rödlök och squash passar bra på vegetariska spett. Servera grillspetten med en god grön röra av bönor eller ärter och en matig bulgursallad.

Dela
(0)

Grillade grönsaksspett

4 port

250 g champinjoner
1 röd paprika
1 gul paprika
1 liten squash
1 rödlök
2 msk olja
2 msk flytande honung
1 tsk senap
1 tsk flingsalt

Grön röra
3 dl frysta edamamebönor el gröna ärter
1 vitlöksklyfta
1 dl färdigkokta kikärter
2 msk hackad persilja
2 msk olivolja
1/2 dl vatten
salt och peppar

Annons

Bulgursallad
2 dl bulgur
100 g nötter, t ex hassel- el cashewnötter
1 dl russin
2 dl hackad persilja
saft av 1/2 pressad citron

 

Gör så här

1. Grön röra: Tina bönorna. Skala vitlöken. Mixa bönor, vitlök, kikärter, persilja, olivolja och vatten. Smaka av med salt och peppar.

2. Skölj svampen, dela paprikorna och squashen i bitar. Skala och klyfta löken. Trä upp grönsaker och svamp på grillspett. Blanda olja, honung och senap och pensla på spetten. Salta.

3. Bulgursallad: Koka bulgurn enl anv på paketet. Rosta nötterna lätt i en torr stekpanna och grovhacka dem. Blanda bulgurn med nötter, russin, persilja och citron. Salladen kan serveras ljummen eller kall.

4. Grilla spetten ca 8 min, snurra dem under tiden.

5. Servera spetten med salladen och den gröna röran.

 

Läs mer

Färsspett med bulgursallad

Bjud på grillad fläskfilé

Grillad lyxmacka

 

Av Eva Boström

Foto: Ulf Svensson


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…