Annons

Annons

Grillad paprika med ostkräm

Gott och trevligt att servera i fina glas – grillad paprika och en lyxig kräm med två sorters ost.

Dela
(0)

Grillad paprika och ostkräm

8 glas
3 röda paprikor
1 msk olivolja
75 g västerbottensost
1 dl färskost, t ex philadelphia
30 g pinjekärnor
Ugn 250°

 

Gör så här

1. Dela paprikorna i klyftor, ta bort kärnor och hinnor. Lägg på plåt med bakpapper. Ringla över olivolja och ställ in i ugn högt upp tills skalet börjar bli svart, ca 15 min.

Annons

2. Lägg paprikorna i plastpåse 10 min. Dra bort skalet. Skär paprikan i småbitar.

3. Riv västerbottensosten och mixa den med färskosten. Rosta pinjekärnorna på svag värme i torr stekpanna.

4. Fördela paprikorna i botten på glasen. Toppa med ostkrämen och strö över pinjekärnor.

 

Läs mer

Cheesecake med pepparkaka

Piffiga pepparkakor

Krämiga ostpajer

 

Av Janet Gustavsson

Foto: Anders Norrsell



 

Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…