Annons

Annons

Grillad lax med citronsmör

Grillad lax är väldigt god och enkel sommarmat. Använd gärna halster när du grillar fisken. Tänk på att pensla både fisken och halstret med olja så att laxen inte fastnar. Perfekt bjudmat en varm sommarkväll!

Dela
(0)

Lax med citronsmör & potatissallad

4 port

500 g laxfilé, portionsbitar, med skinn
2 msk olja
1 tsk salt
2 krm peppar

Citronsmör
100 g smör, mjukt
rivet skal av 1 citron
1 tsk pressad citron
2 krm salt
1 krm cayennepeppar
1 msk hackad persilja

Annons

Potatissallad
2 vitlöksklyftor
2 dl färska basilikablad
50 g pinjenötkärnor
3/4 dl olivolja
3/4 dl riven parmesanost
salt
800 g kokt kall potatis
3 dl gräddfil

 

Gör så här

Gilla Hemmets på Facebook

1. Citronsmör: Blanda smöret med citron och kryddor. Forma en rulle och rulla den i persilja. Lägg i frysen minst 1 tim.

2. Potatissallad: Skala vitlöksklyftorna. Mixa vitlöksklyftor, basilika och pinjenötter i en skål med en stavmixer. Tillsätt oljan under tiden det mixas. Rör ner osten och smaka av med salt.

3. Skär potatisen i bitar och blanda den med basilikaröran och gräddfil.

4. Pensla laxen med olja och grilla den runtom ca 2 min/sida. Kontrollera att fisken är genomstekt. Salta och peppra.

5. Servera laxen med potatissalladen, citronsmör och tomatsallad.

 

Läs mer:

Grilla lax med örter

Grillat är godast –10 läckra recept!

Bjud på sommarens godaste buffé!

 

Av Eva Boström

Foto: Hanneke Bonthuis



 

Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…