Annons

Annons

Grillad korv med krämig potatissallad

Grillad korv uppskattas av de flesta! Och så går det både lätt och snabbt att grilla. Välj gärna kryddiga, smakrika korvar som salsiccia eller chorizo. Servera med krämig potatissallad och grillad färsk lök.

Dela
(0)

Grillad korv med krämig potatissallad

Grillad korv med krämig potatissallad.

4 port

4-6 korvar med hög kötthalt

Potatissallad
1 kg färskpotatis
2 dl gräddfil
1 dl majonnäs
3 msk fransk senap
1 pressad vitlöksklyfta
1/2 tsk salt
1/2 tsk peppar
1 färsk rödlök
2 salladslökar
3 msk liten kapris

Annons

Grillad lök
1 knippe färsk gul lök

Gör så här

1. Potatissallad: Tvätta och koka potatisen knappt mjuk med skalet på. Låt kallna. Dela stora potatisar. Blanda gräddfil, majonnäs, senap, vitlök, salt och peppar. Blanda det med potatisen. Skala och hacka rödlök, skiva salladslöken. Blanda ner i potatissalladen tillsammans med kapris.

Gilla Hemmets på Facebook

2. Skär små snitt i korven. Grilla korv och knipplök till fin färg, ca 3 min.

3. Servera korven med potatissallad, lök och tomatsalsa.

 

Tomatsalsa

4 port

Klyfta 4 tomater och ta bort kärnorna. Skär klyftorna i småbitar och blanda med 3 strimlade salladslökar, 200 g majskorn, 1/2 hackad rödlök, 1 finhackad röd chili, 1/2 tärnad gurka utan kärnhus, 1 msk pressad citron och 1 krm salt.

 

Läs mer:

Grillat är godast – 10 läckra recept

Grillad kycklingfilé med extra allt

Rimmad och grillad lax med örter

 

Av Eva Boström

Foto: Hanneke Bonthuis



 

Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…