Annons

Annons

Greta och Ture firar två år som gifta!

Några klick på en dejtingsida på nätet ledde till ett klick ute i verkligheten. Ture och Greta träffades för första gången när båda passerat 80-årsstrecket och i dag är de lyckligt gifta.

Dela
(5.21k)

3
Visa bildspel

/
Greta ,91, och Ture, 84, firar två år som gifta
Greta ,91, och Ture, 84, firar två år som gifta
Greta ,91, och Ture, 84, firar två år som gifta
...
Visa mer

 

—Tiden går, men tre år blir det snart, säger Ture när han berättar om 2013 och parets allra första möte.

Efter att ha varit änkeman under många år bestämde sig Ture för att lägga in en kontaktannons på Internet. Greta, som varit änka länge, såg inte annonsen själv men en väninna tipsade henne och såg till att Ture fick Gretas telefonnummer. Det första samtalet följdes av fler, och snart av en träff.

Annons

Efter några månader tillsammans förlovade de sig. Sedan tog det inte lång tid förrän paret överraskade sina nära och kära med bröllop. Den 25 juli 2014 blev Greta och Ture äkta makar, ett beslut som enligt Ture inte var svårt att fatta.

—Det var meningen att vi skulle träffas. Det har fungerat så jättebra. Jag önskar att alla äktenskap skulle vara så här.

—Det känns väldigt bra, tiden har gått fort, intygar Greta.

—Inga problem, inga hårda ord, bara mycket skratt, berättar Ture.

Har tre barnbarnsbarnbarn

Greta har fem barn, åtta barnbarn, efter sommaren femton barnbarnsbarn, och tre barnbarnsbarnbarn. Alla är positiva till Ture, som i början hade lite svårt att lära sig namnen. Paret pratar glatt om tillställningar och kalas de varit på och ska till, och uppger även att de yngre generationerna kommer och hälsar på ibland.

—Det är alltid något, så vi sitter inte stilla precis, säger Greta.

Makarna tycker också om att ta det lugnt med varandra. Kort efter bröllopet gjorde Greta sig av med lägenheten hon haft i 25 år och flyttade in i Tures villa. Nu bor de tillsammans i Gullbranna utanför Halmstad. De tycker om att lyssna på fåglar och berättar att de har nära till skog, promenadstråk och havet.

På frågan om de har något råd till andra kärlekspar – oavsett ålder – säger Ture:

—Man ska undvika hårda ord och vara omtänksam och förlåtande.

Detta verkar de två onekligen ha lyckats med. Ture tycker att en av de bästa sakerna med Greta är hennes skratt och hon har lika mycket gott att säga om honom.

—Han är så go och snäll, väldigt omtänksam. Det är positivt allting!

 

 

LÄS MER:

När vi var unga var vår kärlek kriminell

De blev kära på nytt – efter 50 år

Vi blev kära på nytt efter 34 år – tack vare Facebook

 

Text: Sara Kring

Foto: Roger Larsson/Hallandsposten


Läs mer om:

Dela
(5.21k)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…