Annons

Annons

Grekiska filéspett med ratatouille

Sugen på grillat? Låt köttet få smak av Grekland! Fläskfilé och bacon passar fint på spetten och ratatouille smakar härligt till.

Dela
(11)

Grekiska filéspett med ratatouille.

4 port
500 g fläskfilé
1 pkt bacon, 140 g
2 skalade, klyftade rödlökar

Marinad
2 msk olja
1 msk soja
2 krm grovmalen svartpeppar
1 krm paprikapulver

Ratatouille
1 gul lök
2 paprikor i olika färg
1 squash
smör
1 pressad vitlöksklyfta
400 g krossade tomater
1 tsk salt
2 krm peppar
1 tsk oregano
50 g fetaost
grillspett

Annons

Gör så här

1. Marinad: Skär köttet i skivor. Blanda ingredienserna till marinaden i en skål och marinera köttet i den i ca 15 min.

2. Ratatouille: Skala löken och kärna ur paprikorna. Skär alla grönsaker i bitar. Fräs i smör först lök, sedan squash och vitlök, därefter paprikan i en panna. Häll över krossade tomater och sjud 5 min. Strö över salt, peppar och oregano.

3. Trä köttet växelvis på spett med bacon och rödlök. Grilla eller stek spetten ca 10 min. Snurra dem då och då.

4. Strö fetaost över ratatouillen och servera spetten med ugnsstekt potatis, pasta eller ris.

 

Tips!

Ratatouille är en smakrik fransk grönsaksröra som smakar toppen till en köttbit, men som också är god till stekt fisk eller nykokt pasta med riven parmesanost.

 

Läs mer

Kryddiga kycklingspett

Helt rätt med spett

Grekiskt på grillen

 

Av Eva Boström

Foto: Ulf Svensson



 

Läs mer om:

Dela
(11)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…