Annons

Annons

Grattis Åsa!

Dela
(0)

Åsa Larssons bok Till offer åt Molok (Albert Bonnier förlag) vann Svenska Deckarakademiens utmärkelse Årets bästa kriminalroman – Grattis till henne. Och till alla som ännu inte följt hennes kammaråklagare Rebecka Martinsson. Hela serien på fem blir perfekt att skriva upp på önskelistan och sedan beta av några härliga, lediga juldagar!

Annons

Bästa utländska kriminalroman blev Peter Robinsons En förgiftad man (Minotaur). Och jag som höll tummarna för Belinda Bauer som nominerades för böckerna  Ni älskar dem inte och Skuggsida ( Modernista). Min favorit!

Gilla Hemmets på Facebook

Varför?

Jo, för att hon skriver deckare som ingen annan före henne. Hon kopierar ingen! Om hon är en ny bekant ska ni absolut börja med första boken, Mörk jord. Den handlar om en liten pojkes idé om att läka familjens stora sår. 12-årige Steven har nämligen bestämt sig för att gräva ute på Exmoorheden tills han får reda på den hemska sanningen om hans morbror som försvann 18 år tidigare, och som alla tar för givet blev mördad – och nedgrävd –  av psykopaten Arnold Avery. Och när han till slut skriver till seriemördaren i fängelset får det katastrofala följder. LÄS! För ni har alltså två böcker till att sluka när ni är färdiga med denna!

Själv har jag lite kvar av Ni älskar dem inte (Ljudboksförlaget HörOpp ger ut och Torsten Wahlund läser för er. Fantastiskt härligt!) och det är olidligt spännande på det där vardagliga viset när det sjuder under ytan. Jag tar mig en lugn och skön promenad hem denna sköna, vita och mysiga fredagkväll. Och önskar alla en trevlig helg full av rysliga deckargåtor!

Hälsar Pernilla

Lyckans mig som har en så härlig fredagspromenad hem – med spänning i lurarna!

 


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…