Annons

Annons

Gratinerade havskräftor

Nyfångade kräftor... Doften av örter, vitlök och citron får det att vattnas i munnen!

Dela
(1)

Gratinerade havskräftor

8 havskräftor, kokta

Gratängsås
2 schalottenlökar
2–3 vitlöksklyftor
80 g riven västerbottensost
11/2 dl hackad persilja/basilika/timjan
1 dl crème fraiche
salt och svartpeppar

Garnering
citron

Annons

Ugn 250°

 

Gör så här

1. Klyv havskräftorna på längden. Lägg dem i ugnsfast form med snittytan upp.

2. Gratängsås: Hacka lök och vitlök.

3. Mixa samtliga ingredienser till gratängsåsen och fördela över havskräftorna.

4. Gratinera högt upp i ugnen i ca 5 min tills såsen fått färg.

5. Dekorera med citron.

 

Tips! Kräftstjärtar eller skalade räkor kan gratineras på samma sätt.

 

Rätten är tänkt som en del av en buffé och räcker då till 8 personer.

 

Läs mer

Gratinerade musslor

Läcker och lättlagad buffé

Så mycket mat och dryck behövs till kalaset

 

Av Janet Gustavsson

Foto: Erik Karlsson


Läs mer om:

Dela
(1)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…