Annons

Annons

Gott på grillen!

Dela
(0)

Bjud på grillad rostas ikväll! Med örtsmör, tomat- och fetaostkräm och färskpotatis blir middagen en succé!

Rostasfilé med basilikasmör och tomat-& fetaostkräm

4 port

500 g rostasfilé i bit

Annons

1 tsk salt

2 krm peppar

Ugnsstekta grönsaker

800 g färskpotatis

500 g morötter

2 msk olja

2 tsk flingsalt

Basilikasmör

100 g mjukt smör

1/2 kruka färsk basilika

2 pressade vitlöksklyftor

1 krm salt

Tomat- & fetaostkräm

100 g fetaost

3 bitar soltorkade tomater i olja, 30 g

2 dl crème fraiche

Servering

65 g färsk babyspenat

1 knippe grön sparris, 250 g, el 150 g sockerärter

cocktailtomater

Ugn 225°

 

Gör så här

1. Ugnsstekta grönsaker: Skölj potatisen, skala och dela morötterna och lägg potatis och morötter på en ugnsplåt. Droppa över olja och salta. Stek mitt i ugnen 35–40 min.

2. Basilikasmör: Mixa ingredienserna till basilikasmöret och forma det till en rulle. Svep in rullen i plastfolie och lägg rullen i frysen.

3. Tomat- & fetaostkräm: Dela ost och tomater i bitar. Mixa samman med crème fraiche .

4. Skär köttet i 4 st ca 2 cm tjocka skivor. Torka av och grilla dem ca 3 min per sida. Grilla även lite på kanterna på medelvärme. Salta och peppra. Vid 60–65° är köttet rosa, vid 70°är det genomstekt. Testa med köttermometer.

5. Servering: Skölj spenaten. Dela och koka upp sparrisen/sockerärterna i saltat vatten. Låt koka ca 5 min. Blanda spenat och sparris med ugnsgrönsakerna. Halvera tomaterna. Servera köttet med basilikasmör, kräm och alla grönsakerna.

Av Eva Boström

Foto: Hanneke Bonthuis



 

Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…